sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GENÇ PÝYANÝST MERSÝNLÝLERLE BULUÞTU

  •  24 Aralýk 2022 Cumartesi 11:08

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kültür ve sanat alanýna verdiði desteklerini sürdürüyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin de destekleriyle Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) öncülüðünde Türkiye'nin en genç caz piyanisti Hakan Baþar, Mersin'de unutulmaz bir konser verdi.

Piyanoda Hakan Baþar, kontrabasta Paolo Benedettini ve davulda Ruben Bellavia'nýn sahne aldýðý konsere katýlan Mersinliler müziðe doydu. Müzikseverler, Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser ile keyifli bir akþam geçirme fýrsatý bulurken, Hakan Baþar Trio, caz, blues, latin caz, soul caz, gospel ve post bop tarzý parçalarýyla Mersinlileri mest etti.

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Baþkaný Demet Þaman Tarlakazan, AKOB olarak çok özel bir grubu Mersinlilerle buluþturduklarýný belirterek, "Hakan, Türkiye'nin en genç caz piyanisti ve dünya çapýnda bir yeteneði var. Dünyadan deðerli müzisyenlerle çalmakta ve onlardan davetler almakta. Bu akþamki programda da, uluslararasý bir projenin Türkiye ayaðý ilk defa Mersin'de gerçekleþiyor. Bunun þöyle bir anlamý var, Ýtalya ve Türkiye arasýnda, müzik yoluyla bir köprü kurmanýn da ifadesi olacak” dedi.

Tarlakazan, bu konseri gerçekleþtirmek için Mersin'in çok deðerli kurumlarýndan destekler aldýklarýný da belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Mersin Ýl Kültür Müdürlüðü, Mersin Büyükþehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Agob Zilleri ve Zuhal Müzik'ten önemli destekler aldýk. Bu, sivil toplumla kentin kurum ve kuruluþlarýnýn diyaloglarý sonucunda gerçekleþti. Umarým bu diyalog ileride daha da geniþleyerek devam eder ve Mersin, kültür sanat alanýnda nitelikli birikimlerini, böylesi ulusal ve uluslararasý projelerle geliþtirme ve yeni katkýlar saðlama fýrsatý elde eder” diye konuþtu.

Mersinlilere müzik ziyafeti veren Hakan Baþar da “8 yaþýmdan beri caz müzikle uðraþýyorum. Ayný zamanda caz piyanistiyim. AKOB'un düzenlediði bu akþam için çok teþekkür ederim” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.