sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HAMÝT ÝZOL’UN ESERÝ ’ROZA’ FÝLM OLUYOR

  •  23 Aralýk 2022 Cuma 13:40

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde çekimleri devam eden ve Hamit Ýzol’un ayný isimli kitabýndan uyarlanan ’Roza’ film setini ziyaret ederek oyuncu ve set ekibiyle bir araya geldi.

Baþkan Seçer, Þanlýurfa'dan Mersin'e uzanan bir göç hikayesini konu alan filmin kadrosunda yer alan oyunculardan Belçim Bilgin, Fikret Kuþkan, Bahar Þahin, Burak Sevinç, Arin Alkýþ, Ümit Çýrak, Deniz Bolýþýk, Yönetmen Mustafa Kotan ve Görüntü Yönetmeni Aþkýn Saðýroðlu ile buluþtu. Baþkan Seçer, ekip ile hem Mersin hem de film hakkýnda sohbet etti.

Baþkan Seçer, oyuncularla Mersin'i konuþtu

Belçim Bilgin proje hakkýnda, “Bütün gönlümüzle, ruhumuzla herkes bu projenin içinde. Umarýz seyirci de öyle karþýlayacak. Siz de þehrinizde bizi misafir ettiðiniz için bakalým filmi nasýl bulacaksýnýz, ayrýca heyecanlýyýz” dedi. Baþkan Seçer de Mersin'de böyle bir projenin yürütülmesinden dolayý mutluluk duyduðunu söyledi.

Seçer, oyuncularla yaptýðý sohbette, kentte yaþayan insanlar arasýndaki sosyo-ekonomik yapýya dikkat çekti. Seçer'in Mersin'i anlatmasý üzerine oyuncu Belçim Bilgin de “Her þeyin karýþtýðý bir doku” sözüyle Mersin'in yapýsýný yorumladý. Seçer, “Ben de ‘Mersin Türkiye'nin özeti' derim. Türkiye üzerine konuþmak istiyorsan, Mersin'in sorunlarýný ele al, Türkiye'yle aynýdýr. Burada ne varsa, Türkiye'de de var. Toplumsal ve ekonomik meselelerse burada var. Burada yok yok” ifadelerini kullandý.

Baþkan Seçer monitör baþýna geçti, çekimden bir sahne izledi

Baþkan Seçer ayrýca, oyuncularla sohbetinin ardýndan monitör baþýna geçerek, çekim esnasýndan da bir sahne izledi. Seçer, film ekibi ile de hatýra fotoðrafý çektirdi.

“Roza” bir göç hikayesi

Mevsimlik iþçi olarak Þanlýurfa'dan Mersin'e göç eden bir ailenin dramýný konu alan film, gelecek yýl vizyona girerek seyircisiyle buluþacak. Mersin Büyükþehir Belediyesi de filme katký sunarken, Þehir Tiyatrosu'ndan oyuncular da filmde rol alýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.