sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"BEN MÝMAR SÝNAN" OYUNU BASIN MENSUPLARI ÝÇÝN SAHNELENDÝ

  •  14 Aralýk 2022 Çarþamba 13:09

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðý bünyesinde faaliyet gösteren Þehir Tiyatrosu, "Ben Mimar Sinan" oyununu basýn mensuplarýna özel sahneledi.

Turgut Özakman'ýn kaleme aldýðý, yönetmenliðini Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ýn, Mimar Sinan karakterini Þehir Tiyatrosu oyuncularýndan Mahir Okdemir'in canlandýrdýðý, proje sorumluluðunu Þehir Tiyatrosu oyuncularýndan Güvenç Gümüþ'ün üstlendiði, sanatçýlar Ersen Ocak, Anýl Tunç Karaersal ve Berkin Özuyanýk'ýn çeþitli karakterleri seslendirdiði ‘Ben Mimar Sinan' oyunu, basýn mensuplarýndan büyük beðeni gördü.

Tek kiþilik 'Ben Mimar Sinan' oyununu sahneye taþýyan Þehir Tiyatrosu oyuncularýndan Mahir Okdemir, oyunda Mimar Sinan'ýn sadece Türkiye'de deðil, dünyanýn birçok yerinde yaptýðý eserlerin ve o eserlerin hikayesinin anlatýldýðýný ifade ederek, "Böyle kýymetli bir karaktere hayat verecek olmak, benim için kelimelerle anlatýlamayacak bir duygu. Bu oyunun bir parçasý olduðum için ben çok mutluyum" dedi. Okdemir, Mimar Sinan oyununu okullarda sergilemeye devam edeceklerini de belirterek, "Çocuklar bir duygu seli yaþýyorlar. Çünkü onlar karþýlarýnda, tarihe isim býrakmýþ kýymetli bir mimarý görüyorlar. Yaptýðý eserleri öðreniyorlar ve bu onlarý çok duygulandýrýyor, çok mutlu ediyor" diye konuþtu.

"Mimar Sinan ulusal bir deðerimiz"

Gazeteci Semir Bolat oyunu çok beðendiðini söyleyerek, "Mimar Sinan ulusal bir deðerimiz. Bu ulusal deðerimizin bilimsel yönünün, tiyatroya aktarýlmasý aslýnda çok zor. Mersin Büyükþehir Tiyatrosu bunu baþardý ve Mimar Sinan'ýn doðumundan aramýzdan ayrýlýþýna kadar, o yýllarda yaþayan bütün padiþahlarýn da hayatýný ve Osmanlý Ýmparatorluðu'nun en geliþmiþ olan dönemini herkesin anlayabileceði bir þekilde ortaya koydu. Gerçekten çok güzel bir tiyatro eseri. Onun için emeði geçen herkese teþekkür ediyorum" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.