sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ÞEHÝR TÝYATROSU ARALIK AYINDA 6 OYUN SAHNELEYECEK

  •  5 Aralýk 2022 Pazartesi 10:47

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, aralýk ayýnda 6 oyunla seyirci karþýsýna çýkacak.

Zengin oyuncu kadrosu ve sahne tasarýmlarý ile her yaþtan tiyatroseverin beðenisini kazanan Þehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan' oyunu ile aralýk ayý programýný baþlatacak.

Yeniden yapýlandýrýlmasýnýn ardýndan 3. kez sezon açýlýþý yapan Þehir Tiyatrosu, birbirinden güzel oyunlarla tiyatroseverleri karþýlamaya hazýr. Yýl boyunca þehir içi ve þehir dýþýnda turnelere katýlarak tiyatroseverlerin beðenisini kazanan Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, aralýk ayýnda yeni oyunlarýyla perdeyi açacak. Oyunlar, kimi zaman okullarda sahnelenerek öðrencilerle buluþturulacak.

“Çocuklarýmýz için ‘Ben Mimar Sinan' oyununu hazýrladýk”

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörü Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, aralýk ayý programý ve programda yeni yer alan ‘Ben Mimar Sinan' oyunu hakkýnda bilgi vererek, “Öncelikle Mersin Þehir Tiyatrosu olarak yeni sezonumuzu açmýþ olmanýn ve seyirciyle buluþuyor olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Dolu dolu bir programýmýz var. Fakat bu programda özellikle belirtmek istediðimiz bir nokta var. Biz gençlerimize ve çocuklarýmýza çok önem veriyoruz, bunu da her seferinde ifade ediyoruz. Bu doðrultuda yeni bir eser hazýrladýk, ‘Ben Mimar Sinan'. Turgut Özakman'ýn metnini yazdýðý bu eseri, okullarýmýza giderek ortaokul öðrencilerimize oynuyoruz ve nitekim prömiyerimizi de Mimar Sinan Ortaokulu'nda yaptýk. Gerçekten çok etkileyici bir eser. Ayný zamanda Mimar Sinan'ýn hayatýný, baþarýlarýný, süreci biyografik bir þekilde, Mimar Sinan'ýn kendini anlattýðý bir eser. Gerçekten çok da etkili oldu. Okuldaki öðrencilerimiz bundan çok keyif aldý” dedi.

“Çocuklarýmýzý tiyatro ile buluþturmak istiyoruz”

Öðrencileri tiyatro ile buluþturmak adýna yapacaklarý diðer çalýþmalarý da aktaran Özdülger, “Aralýk ayýnda da bu þekilde devam edeceðiz. Çünkü bizim amacýmýz, okullara giderek öðrencilerimize tiyatroyu sunabilmek. Ayný þekilde ilkokul öðrencilerimizi de salonlarýmýza getirerek, tiyatrolarýmýzý izletmek istiyoruz. Okuldaki öðretmenlerimizle, müdürlerimizle baðlantý kurarak, çocuklarýmýza araçlarýmýzý da göndererek onlarýn temsillerimize gelmelerini ve izlemelerini istiyoruz” diye konuþtu.

Özdülger, sanatý ve özellikle tiyatroyu her yaþtan insanla buluþturmak istediklerine de deðinerek, “Biz þehirde sanatý herkese yayabilmek, herkesin kalbine dokunmak, herkesi kültür ve elbette ki olmazsa olmaz sanatla buluþturmak istiyoruz. Mersin Þehir Tiyatromuz ile salonda yapacaðýmýz ‘Vahþet Tanrýsý', ‘Ölümü Ardýnda Gezdirenler', ‘Buzlar Çözülmeden', yine bu sezon prömiyerini yaptýðýmýz ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' eserlerinin dýþýnda, çocuk ve gençlik oyunlarýmýzla da okullara giderek, okullarý

da bizlere getirerek tiyatro sezonunu dolu dolu yaþamak istiyoruz. Ocak ayýndan itibaren de hedefimiz, yine yeni eserlerle sevgili sanatseverlerimize, gençlerimize, çocuklarýmýza ve yetiþkinlerimize, sanatýmýzý en iyi þekilde sunmak olacak” ifadelerini kullandý.

Aralýk ayý programý, 5 Aralýk Pazartesi günü ‘Ben Mimar Sinan' oyununun yerel basýn mensuplarýna yapýlacak özel temsili ile baþlayacak. Oyun Mersin Büyükþehir Belediyesi Nevid Kodallý Oda Tiyatrosu'nda saat 18.30'da sahnelenecek. Sahnelenecek oyunlarý izlemek isteyen vatandaþlarýn 'www.mersin.bel.tr ve Teksin' uygulamasý üzerinden, tarih ve saat bilgilerine ulaþabilecekleri ifade edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.