sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DARP EDÝLEN CAM KEMÝK HASTASI ENGELLÝ GENCÝN KOLU VE BACAÐI KIRILDI

  •  5 Aralýk 2022 Pazartesi 10:10

Mersin’in Erdemli ilçesinde cam kemik hastasý olduðu için yürüyemeyen 17 yaþýndaki genç, arkadaþýnýn aracýyla evine götürülürken bir þahýs tarafýndan camdan aþaðý çekilip darp edildi. Bir bacaðý ve kolu kýrýlan gencin tedavisi sürerken, yakalanan þüpheli serbest kaldý.

Olay, Önceki gün Erdemli ilçesi Türbe Caddesi üzerinde meydana geldi. Ýddiaya göre, 17 yaþýndaki cam kemik hastasý Hilmi Aydýn'ý engelliler haftasý nedeniyle arkadaþlarý sahile gün doðumunu izletmeye götürdü. Bir grubun sataþmasý üzerine Aydýn'ýn araca alan arkadaþlarý evine götürmek üzere yola çýktý. Bu sýrada cadde üzerinde, Aydýn'ýn bulunduðu aracýn önünü 2'si kadýn bir erkeðin bulunduðu araç kesti. Araçtan M.T. camý açýk olan engelli Aydýn'ýn yumrukladý daha sonra ise camdan aþaðý çekerek tekmeledi. Bu sýrada polis gelerek þüpheli M.T'yi yakaladý. Olay sonrasý Aydýn'ýn bir kolu ve bacaðý kýrýlan Aydýn, ambulansla hastaneye kaldýrýlýp tedavi edilip taburcu olarak evine gönderildi.

Polis merkezinde ifadesi alýnan þüpheli M.T'nin ise sevk edildiði adli merci tarafýndan tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýldýðý öðrenildi.

Þüpheli, "sen engellisin, beni o ilgilendirmez, ben seni zevk için dövüyorum" demiþ

Kolu ve bacaðý kýrýlan cam kemik hastasý Hilmi Aydýn" Cam kemik hastasýyým. Biliyorsunuz engelliler haftasý. Arkadaþlarýmda beni gün doðumunu seyretmek için dýþarýya çýkardý, sahile. Bir gurup önce bizimle laf dalaþý yapmaya çalýþtý. 'Bizden rahatsýz oluyor musunuz' dediler, biz de 'hayýr' dedik. Yüksek sesli müzik dinliyorlar, arabalarýyla drift atýyorlardý. Rahatsýz olmadýðýmýzý söyledik. Ardýndan tekrar yanýma gelerek 'kýz arkadaþýma mý bakýyorsunuz' dedi. Biz de 'niye bakalým sizin kýz arkadaþlarýnýza' diyerek arabanýn içinde sohbet ettiðimizi söyledik. Onlar ayrýldý oradan biz de ayrýldýk. Arkadaþlarým beni evime götürürken, 3 kiþi önümü keserek bakar mýsýn dedi. Yolda seyir halindeyken, arabanýn içindeyken. Camý açtýðýmda kafama 3 tane yumruk attý. Arbede yaþandý, arkadaþlarým beni darp ettirmemek için, engelli olduðum için adamý tutmaya çalýþtý, yanlarýnda 2 kiþi olan kýz arkadaþlarý çantadan býçak çýkartarak, bir þiþe çýkartarak arkadaþlarýma saldýrmaya baþladý. Arkadaþlarým kadýna þiddet olmasýn diye, hiçbir þekilde o kýzlara karþýlýk vermedi. Arkadaþým darp olmayayým diye beni baþka bir sokaða arabayla kaçýrdý. Arabadan inemiyorum, hiç yürüyemiyorum zaten. Camdan çýkarýp direkt yere vurdu beni. Ardýndan yumruklamaya baþladý. Sonra bacaðýmý kýrdý, bacaðýma tekme attý kýrdý. Sol koluma tekme attý sol kolumu kýrdý. Ben önce 'Ben engelliyim, bana vurma, dokunma bana' dediðimde 'Sen engellisin, beni o ilgilendirmez, ben seni zevk için dövüyorum' dedi" diye konuþtu.

"Gözümü açtýðýmda hastanedeydim"

Sözlerini sürdüren Aydýn," Arkadaþým 'O çocuða dokunma, döveceksen beni döv, o çocuk engelli' demesine raðmen hala vurmaya devam etti. Kulaklarýmdan kan gelmiþti zaten. Poliste geldi, ben bilincimi kaybetmeden önce, kaçamadýlar, önce kaçacaklardý, araca binmeye vakit kalmadan polis geldi. Adam 'Arkadaþlarýmý býrakýn yerdeki çocuðu ben dövdüm' dedi. Ýtiraf etti yani orada suçunu. En son gözümü açtýðýmda hastanedeydim.

Engelli bir insaný engelliyim dediði halde dövmezsin yani. Bu bir canilik yani. Þikayetçi oldum darp raporu aldým. Ýnþallah adalet yerini bulur. Savcýlýk serbest býrakmýþ þimdilik. Yani bir serbest býrakýlmasýna çok üzüldüm" ifadelerini kullandý.

Anne Ayþe Aydýn ise, "Ben oðlumu pamuklar içinde büyüttüm. Hiç bir yerini kýrmadan ama engelliler haftasýnda darp edilerek bu hale getirildi" diyerek þüphelinin cezasýný çekmesini istedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.