sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

OKUMAYI 21 YAÞINDA ÖÐRENEN CEREN ÞÝMDÝ ÜNÝVERSÝTE HAYALÝ KURUYOR

  •  3 Aralýk 2022 Cumartesi 12:32

Mersin’de yaþayan ve 21 yaþýnda okumayý öðrenen yüzde 95 bedensel engelli Ceren Yýlmaz’ýn en büyük hayali üniversite okumak.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde yaþayan 27 yaþýndaki bedensel engelli Ceren Yýlmaz, kýsa sürede tüm zorluklarýn üstesinden gelerek "engelleri aþan" bir baþarý hikayesi gerçekleþtirdi. 1995 yýlýnda doðumu esnada aldýðý bir darbe yüzünden ortopedik bedensel engelli olan ve annesi Hatun Yýlmaz ile birlikte yaþayan Ceren Yýlmaz, zorlu geçen yaþam hikayesini ÝHA muhabirine anlattý.

Babasýný daha dünyaya gelmeden kaybeden Ceren, doðum anýnda aldýðý darbe yüzünden bedensel engelli oldu. Engelinden dolayý yýllarca fiziksel tedavi gören Ceren Yýlmaz, bir süre sonra hareket etmeyi baþardý. Her geçen gün ilerleme kaydeden Yýlmaz, annesine okumak istediðini belirtti. 21 yaþýnda okuma-yazma öðrenen ve engelinden dolayý okula gidip gelmek zor olduðu için evde eðitim gören Yýlmaz, ilkokul ve ortaokul diplomasýný alarak, liseye geçti. Gösterdiði azim ve gayret ile lisede de derslerini hýzla veren genç kýz, 1 dersini daha verdiði taktirde mezun olacak. En büyük hayalinin üniversiteye gidip kendini geliþtirerek, iþ hayatýna atýlmak olduðunu kaydeden Ceren Yýlmaz, bunun için çok çalýþacaðýný vurguladý.

En büyük destekçisinin annesi olduðunu belirten Yýlmaz, yýllarca yatalak gibi yaþadýðýný gördüðü tedavilerle birlikte yeni yeni yürümeye baþladýðýný söyledi. Bu zorlu süreçte en büyük destekçisinin annesi olduðunu ifade eden Yýlmaz, "Annem her anýmda yanýmdaydý. Fizik tedaviye götürdü, doktora götürdü, asla pes etmedi. Ben de pes etmemeyi annemden öðrendim. Umudunu asla kaybetmiyor, benim de umudumu kaybettirmiyor" dedi.

"Okumanýn nasýl bir þey olduðunu merak ederdim"

En büyük hayalinin okumak olduðunu vurgulayan Yýlmaz, "Ben çok merak ederdim insanlarýn nasýl okuduðunu, tahtaya nasýl yazý yazdýklarýný. Bunu anneme söyledim ve o da çok mutlu oldu. Okumaya 21 yaþýmda, alfabeyi öðrenerek baþladým. Normal okula gidemediðim için annem bana özel öðretmen tuttu. Ýlk ve orta okulumu baþarýyla bitirdim. Þimdi lise son sýnýf öðrencisiyim ve bir dersimi daha verdiðim taktirde mezun olacaðým. Allah izin verirse, üniversiteye de baþlayacaðým. Benim en büyük hayalim, halkla iliþkiler bölümü okumak. Çünkü insanlarla iletiþim kurabiliyorum. Kendimi ifade edebiliyorum. Okulum bittiði zaman da güzel bir iþe girmek istiyorum" ifadelerini kullandý.

"Ailelerin desteði çok önemli"

Kendi gibi engelli arkadaþlarýna seslenen Yýlmaz þunlarý söyledi: "Benim gibi engelli insanlar var, onlarýn umudunu kaybetmemesi gerekiyor. Hani ben çalýþamam yapamam diye düþünmesinler. Hele ki aileler bu konuda çok önemli. Çünkü benim annem hep yanýmda oldu. Sen yaparsýn, sen baþarýrsýn diyerek destekçim oldu. Benim umudum düþtüðü zaman hep yanýmda oldu ve motivasyonumu yükseltti."

"Kýzýmýn bir iþe sahip olmasýný istiyorum"

Ceren'in annesi Hatun Yýlmaz ise kýzýyla birlikte asla mücadeleden vazgeçmediklerini belirterek, "Kýzýmla birlikte çok zorlu süreçlerden geçtik. Bir çok ameliyat ve tedavi sonucunda bu hale geldik. Hatta kýzým yavaþ yavaþ yürümeye bile baþladý. Bir anne olarak her zaman diðer çocuklar gibi onun yürümesini, koþmasýný istersin. Biz de elimizden geldiði kadar bu konuda çok þükür Allah'a mücadelemizi veriyoruz. Bir anne olarak en büyük hayalim Ceren'in devlet memuru olmasý kendini korumasý benden sonraki hayatýnýn güzel geçmesini istiyorum" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.