sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’ÇÝRKÝN’ 25. ULUSLARARASI ANKARA TÝYATRO FESTÝVALÝNDE ANKARALILARLA BULUÞTU

  •  30 Kasým 2022 Çarþamba 09:29

Tarsus Þehir Tiyatrosu ’Çirkin’ oyununu, 25. Uluslararasý Ankara Tiyatro Festivali çerçevesinde Ankaralý tiyatro severlerle buluþtu.

Tarsus Þehir Tiyatrosu'nun, ünlü Alman oyun yazarý Marius von Mayenburg tarafýndan kaleme alýnan tek perdelik “Çirkin” oyunu, 25. Uluslararasý Ankara Tiyatro Festivali'nde Ankaralýlardan tam not aldý. Ankara'da, Yaþar Kemal Sahnesinde oynanan oyun, izleyiciler tarafýndan yoðun bir ilgiyle karþýlandý. Yönetmenliði Nihat Çapar tarafýndan gerçekleþtirilen 'Çirkin' oyunu, tiyatro severler tarafýndan keyifle izlendi. Oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut ve Yahya Okat yer alýyor.

Oyun sonrasý konuþma yapan Tarsus Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, Ankaralý tiyatro severlere teþekkürlerini ileterek, "Herkese merhabalar, Tarsus'tan geliyoruz. Belediye Baþkanýmýz Haluk Bozdoðan'ýn çok çok selamlarý var. Bizleri yalnýz býrakmadýðýnýz için siz Ankaralý izleyicilerimize teþekkür ediyoruz. Ýyi ki varsýnýz, iyi ki geldiniz. Çok sað olun” dedi.

Oyunu çok beðendiðini ifade eden tiyatro oyuncusu Koray Ergun, "Çok hoþ bir oyundu. Güzel sergilediler. Bilhassa rejisini çok beðendim. Zor bir metnin altýndan iyi kalkmýþlar. Bir ilçe tiyatrosu olarak güzel bir çalýþmaydý. Bir sürü profesyonel tiyatrodan daha iyiydi. Yýllarýn devlet tiyatrolarýnda seyrettiðimiz çoðu oyundan daha iyiydi. Böyle bir tiyatroyu bize izlettiði için Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan'ý da ayrýca tebrik ediyorum" diye konuþtu.

Ýzlerken çok heyecanlandýðýný söyleyen bir izleyici, "Öncelikle hoþ geldiniz, eskiden Mersin'de yaþayan birisi olarak. Oyun harikaydý. Oyuncularýmýzýn kendi üstünde dekorlarý yansýtmasý, dekor deðiþimleri, sahne geçiþleri, ýþýk tasarýmý her þeyiyle çok güzel bir oyundu. Çok keyif aldýk. Ýnþallah Ankara'ya tekrardan bekliyoruz. On numara beþ yýldýz bir oyundu. Ýlçelerde böyle büyük bir oyun çýkmasý gerçekten baþarýlý. Burada herkesi takdir ediyorum Oyuncularýn o yüzüne yansýtmasý, jestler, mimikler, konuþmalarý, volümü ve tonlamalarý her þeyiyle çok güzeldi. O karakterleri çok güzel aktardýlar. Hayatýmýzdaki, her þeyin gittikçe mekanikleþtiðini, robotlaþtýðýný, hayatýn ikiyüzlülüðünü çok güzel anlattýlar. Hiçbir eksik yok, fazlaydý" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.