sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’BEN MÝMAR SÝNAN’ OYUNU SAHNELENDÝ

  •  25 Kasým 2022 Cuma 13:39

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Þehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan’ oyununun prömiyerini, 24 Kasým Öðretmenler Günü’ne özel Mimar Sinan Ortaokulunda sahneledi.

Turgut Özakman'ýn kaleme aldýðý, yönetmenliðini Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ýn, proje sorumluluðunu Þehir Tiyatrosu sanatçýlarýndan Güvenç Gümüþ'ün üstlendiði, Mimar Sinan karakterini Þehir Tiyatrosu sanatçýlarýndan Mahir Okdemir'in canlandýrdýðý, sanatçýlar Ersen Ocak, Anýl Tunç Karaersal ve Berkin Özuyanýk'ýn çeþitli karakterleri seslendirdiði ‘Ben Mimar Sinan' oyunu, Öðretmenler Günü'ne özel sahnelendi. Oyun, öðretmenler ve öðrencilerden büyük beðeni topladý.

“Oyunda Mimar Sinan, baþýndan sonuna kadar yolculuðunu kendisi tarif ediyor”

Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu'nun bu sezon seyirciyle buluþturduðu ikinci oyun olan ‘Ben Mimar Sinan', büyük Türk mimarý Mimar Sinan'ýn yaþam hikayesini konu alýyor. Mimar Sinan'ýn doðumundan ölümüne deðin geçen sürede yaþadýðý önemli olaylar, kazandýrdýðý eserler ve 'Koca Sinan' olma yolundaki serüveni, didaktik ve belgesel bir dille seyirciye aktarýlýyor.

Oyunda, Mimar Sinan'ýn sadece bu topraklarda deðil, dünyanýn birçok yerinde yaptýðý eserlerin ve o eserlerin hikayesinin anlatýldýðýný belirten ve Mimar Sinan'ý canlandýran Þehir Tiyatrosu oyuncularýndan Mahir Okdemir, “Baþýndan sonuna kadar Mimar Sinan o yolculuðu kendisi tarif ediyor izleyenlere. Nereden baþladýðýný, nerelerde hayatýnýn dönüm noktasý olduðunu ve ne þekilde son bulduðunu görüyoruz bu oyunda. Baþlangýcýn böyle bir okulda yapýlmasý da çok güzel bir tercih. Sonuçta bu okulda okuyan çocuklar da okuduklarý okulun adýný taþýyan kýymetli insanýn kim olduðunu daha yakýndan tanýyacaklar” dedi.

“Mimar Sinan buradaymýþ gibi hissettim”

Öðrencilerden Bilal Ýbrahim, Mimar Sinan'ýn ölümsüz eserlerini derslerde iþlediklerini anlatarak, “Çok güzeldi, çok duygulandým. Adeta Mimar Sinan buradaymýþ gibi hissettim. Kanuni Sultan Süleyman'ýn, Mimar Sinan'ý yanýna çaðýrýp kendi adýna bir cami yaptýrmak istediði sahne güzeldi. Büyüdüðümde inþallah ben de Mimar Sinan gibi bu makamlara ulaþabilirim” diye konuþtu.

7. Sýnýf öðrencisi Sefer Elbir, “Oyun çok güzeldi. Mimar Sinan'ý daha iyi tanýyabildik. Neler yaptýðýný öðrendik. Çok güzel bir duyguydu. Hayal ettim, ben de O'nun gibi Ayasofya, Süleymaniye gibi eserler yapmak isterim” ifadelerini kullandý.

Þehir Tiyatrosu, Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ile imzalanan protokol çerçevesinde eðitim öðretim sezonu boyunca okullarda, ‘Ben Mimar Sinan' oyununu sahneleyecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.