sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BAÞIBOÞ KÖPEK DEHÞETÝ

  •  22 Kasým 2022 Salý 10:13

Mersin’in Mut ilçesinde baþýboþ sokak köpekleri girdikleri aðýlda 2 keçiyi telef etti, 2’sini de yaraladý.

Olay, ilçeye baðlý Barabanlý Mahallesi'ndeki bir aðýlda meydana geldi. Alýnan bilgiye göre, 3 sokak köpeði, Abdullah Kýzýl'a ait aðýldaki tel örgüleri aþýp küçükbaþ hayvanlarýn yanýna girdi. Köpekler aðýlda saldýrdýðý 4'ü gebe 5 keçinin bazýlarýný boðdu, bazýlarýný da parçaladý. Hayvanlardan 2'si ölürken, 2'si yaralý bulundu.

Hayvanlarý yemlemek için aðýla gelen Abdullah Kýzýl'ýn eþi Ayþe Kýzýl, korkunç manzara ile karþýlaþýrken orada bulunan 3 köpek tel örgüleri aþýp kaçtý. Ýhbar üzerine olay yerine gelen belediye ve Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü ekipleri incelemede bulundu. Ýlçe Tarým ve Orman Müdürlüðü yetkileri telef olan keçilerinin çukur açýp gömüleceðini bildirdi.

“10 bin lira zararým var”

Hayvanlarý telef olan Abdullah Kýzýl,"5 tane damýzlýk hayvanýmýz var idi 4 tanesi bu halde biri kayýp. Buraya hayvanlara bakmaya geldiðimizde 3 tane sokak köpeði içindeydi. 4 tanesi gebeydi biride teke zaten. Þuan zararým 10 bin lira civarýnda. Mersin Büyükþehir Mut ilçe koordinasyon þubesine vardým biz ilgilenmiyoruz dediler. Kayýp hayvanýmý arýyorum bulamadým” dedi.

Ayþe Kýzýl ise “Keçilere yem verecektim sabah 9 gibi geldiðimde aðýlda 3 tane köpek yatýyordu içerisinde. Beni görünce kaçtýlar. 5 keçiydi biri kayýp 4'ü bu halde. Seve okþaya seve okþaya akþam yem verdim sabah geldim bu haldeydi hayvanlarým” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.