sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDE TOPLU SÖZLEÞME SEVÝNCÝ

  •  18 Aðustos 2022 Perþembe 10:39

Mersin Büyükþehir Belediyesinde, Belediye Ýþ Sendikasý ve DÝSK Genel Ýþ arasýnda yapýlan toplu iþ sözleþmesi ile en düþük iþçi maaþý 7 bin 268 TL oldu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi ile Belediye Ýþ Sendikasý ve DÝSK Genel Ýþ Sendikasý arasýnda MESKÝ çalýþanlarýný da kapsayan toplu iþ sözleþmesi imzalandý. Törende kadrolu iþçiler için de ek protokol yapýldý. Ýmza töreni öncesi iþçiler tarafýndan davul, zurna ve alkýþlarla karþýlanan Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, toplu iþ sözleþmesinin imzalarýný attýktan sonra da Atatürk Kültür Merkezinin bahçesinde iþçilerle birlikte omuz omuza halay çekti.

Yeni sözleþme ile enflasyon farkýna göre her 6 ayda artýþ uygulanacak

Yeni toplu iþ sözleþmesi, Kültür A.Þ.'de 4 bin 994, Ýmar A.Þ.'de bin 343 ve MESKÝ A.Þ.'de bin 906 personel olmak üzere toplam 8 bin 243 personeli kapsýyor ve taban ücreti 250 TL'ye yükseltildi. Temmuz ayý itibariyle en düþük ücret 7 bin 268 TL oldu. 6 aylýk süre içerisinde enflasyon farkýna göre hesaplanacak ve her 6 ayda artýþ uygulanacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesinde 556, MESKÝ'de 282 kadrolu iþçinin 245 TL ile 272 TL arasýnda olan yevmiyesi ise 1 Eylül itibariyle 286 TL'ye yükseltildi. Ayrýca toplamda 848 kadrolu iþçiye 1 Eylül itibariyle ortalama yevmiyeye uygulanacak yüzde 5 zam, yeni taban ücreti üzerinden 286 TL'ye yüzde 10 zam olarak güncellendi. 1 Eylül itibariyle ek protokol sonucu uygulanacak zamlar ile Büyükþehir Belediyesindeki en düþük kadrolu iþçinin günlük ücreti 314,60 TL oldu.

“Beni halkýma mahcup etmediðiniz için hepinizle gurur duyuyorum”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, törende yaptýðý konuþmada, “Görev sürem olan 31 Mart'tan bu yana beni halkýma mahcup etmediðiniz için, sizlerle gurur duyuyorum. Kafalar deðiþince ne çok þey deðiþti, deðiþmeye de devam edecek. Kimsenin endiþesi olmasýn” dedi. Ýþçilere hitap eden Seçer, "Bizi var eden, bizimle beraber yürüyen, gecesini gündüzüne katan, yaðmur çamur demeden, çocuðum hasta demeden, aç kaldým, tok kaldým diye þikayette bulunmadan Mersin halkýna hizmet eden mesai arkadaþlarým, hepinizi saygýyla selamlýyorum” diye konuþtu.

“Samimi bir itirafta bulunayým; ben sizi çok seviyorum, herkesten de daha fazla seviyorum" diyerek konuþmasýný sürdüren Seçer, "Çünkü hayatým boyunca hep çalýþanýn, alýn teri dökenin, hakkýyla evine rýzkýný götürenin yanýnda oldum. Çünkü benim hayatým da böyle geçti, onun için sizleri çok seviyorum. Hep beraber çok daha güzel iþler yapacaðýz emin olun. Bizim kafamýzýn arkasýnda hiçbir plan yok. Bizim dünya malýnda gözümüz yok. Bizim hayattan hiçbir beklentimiz yok. Bizim hayattan beklentimiz kendimiz adýna deðil, ülkemiz adýna, çocuklarýmýz adýna, torunlarýmýz adýna. Onun için inatla, þevkle, azimle, hýrsla çok daha iyi iþler yapacaðýz. Bunu da hep beraber yapacaðýz” ifadelerini kullandý.

“Kafalar deðiþince ne çok þey deðiþti”

Bugüne kadar, bütün idari ve mali sýkýntýlara raðmen çok deðerli iþler yaptýklarýnýn altýný çizen Seçer, “Ýþ baþýna geldiðimizde hem mali açýdan hem de idari açýdan bizim alýþýk olmadýðýmýz konseptte yönetilen bir kurumla karþýlaþtýk. Örneðin bizim kitabýmýzda ayrýmcýlýk, haksýzlýk yazmaz. Böyle bir felsefemiz yok. Biz kul hakký yemeði reddederiz, biz israfý reddederiz. Deriz ki halkýn kesesinden aðalýk olmaz. Ýþte bunlar deðiþtiði için, yani kafalar deðiþtiði için, Mersin Belediyesinde çok þey deðiþti” þeklinde konuþtu.

Büyükþehir Belediyesinde 11 bin personelin görev yaptýðýný hatýrlatan Baþkan Seçer, þunlarý söyledi: “Ýþini yapmayan, iþini savsaklayan, bankamatik memurlarýyla ilgili, eðer idare bir disiplin soruþturmasý yürütürse, ‘benim siyasi görüþümden dolayý benim iþime son verdiler ya da hakkýmda tutanak tuttular' demek inandýrýcý deðil. 11 bin insan çalýþýyor bu belediyede, 11 bin insan. Bu belediyede çalýþan insanlarýn tamamý 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra mý bu belediyeye alýndý? Peki bu 11 bin insan, bugün Büyükþehir Belediyesini yöneten baþkana, partisine oy veren insanlar mý ya da oy vermek zorunda olan insanlar mý? Biz bugün Türkiye'de ayrýmcýlýktan, adaletsizlikten dem vuruyoruz. Baþkan olarak diyorum ki, ‘bana ayrýmcýlýk yapmayýn, ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye baþkanýyým, partimle de gurur duyuyorum, ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduðu partinin belediye baþkanýyým. Benim için bundan daha büyük hangi onur olabilir?'. Bize adaletsizlik yapmayýn diyoruz. Bizim belediyemiz barýþ, huzur, kardeþliðin hüküm sürdüðü bir belediyedir. Tek amacý halkýna hizmet olan bir belediyedir.

“Biz yönetime geldik, insanlarýn yüzü güldü”

3 yýlý aþkýn bir süredir çok güzel iþler yaptýklarýný kaydeden Seçer, “Biz yönetime geldik, insanlarýn yüzü güldü. Çünkü, biz kimseye þiddet dili ile hitap etmiyoruz. Biz nefret gözü ile bakmýyoruz. Biz sevgi dilini kullanýyoruz, saygý dilini kullanýyoruz, hürmet dilini kullanýyoruz. Biz bir aileyiz. Mersin'de gülen bir toplum var. Mersin'de mutlu bir hemþehricilik var. Bu duygularý yükselttik. Fakat bazý engellemeler oldu. Belediyenin finansal açýdan sýkýntýya girmesi, hizmetlerini yapmamasý için engellemelerle karþýlaþtýk. Peki noldu? Acýmýzdan mý öldük? Çok þükür mutluyuz, çalýþýyoruz. Zamanýnda maaþýnýzý alýyorsunuz, yollarý yapýyoruz, fakir fukaraya, garip gurebaya yardýmcý oluyoruz, tüm canlý varlýklar bize emanet ilkesi ile çalýþýyoruz. Onun için daha fazla çalýþacaðýz, çok daha güzel, büyük hizmetler yapacaðýz. Bunu hep beraber yapacaðýz” dedi.

“Mersin'e hizmet etmeye hep beraber devam edeceðiz”

Helali ile kazanmaya, Mersin'e hizmet etmeye hep beraber devam edeceklerini dile getiren Seçer, “Deðerli mesai arkadaþlarým, deðerli emekçi kardeþlerim, sizden istediðim; oyunu verip bana güvenen, bu ülkeye, bu memlekete hizmet edecek bir belediye baþkaný olmamda katký sunan, hatta bana oy vermeyen tüm vatandaþlarýma beni mahcup etmeyin. Benim sizden tek istediðim bu. Herkes rýzkýna sahip olsun. Hepinizin ailesi var, çoluk çocuðu var. Burada þerefimizle, alýn terimizle, hakkýmýzla çalýþýp, kazanalým. Herkes kendini iyi hissetsin. Ben sizin babanýzým, ben sizin abinizim, ben sizin arkadaþýnýzým, ben sizin kardeþinizim. Belediye baþkanlýðýný bir tarafa býrakýn, makamlar geçicidir. Helali ile kazanmaya, Mersin'e hizmet etmeye hep beraber devam edeceðiz, sonuna kadar inanýyorum size” diye konuþtu.

“Þubat ayýnda kadrolu iþlerimizle de bir toplu sözleþme imzalayacaðýz”

Kadrolu iþçileri ilgilendiren konularda da konuþan Seçer, “MESKÝ bünyesinde ve Mersin Büyükþehir bünyesinde toplam 848 kadrolu çalýþanýmýz var. Bu arkadaþlarýmýz 245 TL ile 272 TL arasýnda yevmiye alýyorlar þu anda. 1 Eylül itibariyle toplu sözleþme gereði yüzde 5 bir ücret farký alacaklar. Kadrolu iþçilerimiz normalde þubat ayýnda bizimle masaya oturacaklar, toplu sözleþme yapacaklar ama o süreye kadar bu olaðanüstü geliþmelerden en az þekilde etkilensinler, biz de bir katký yapalým diye yüzde 5'in üzerine, yani yeni taban ücretleri olan 286 TL'nin üzerine, yüzde 10'da biz ilave yaptýk. Þu anda yapýlan düzenlemeyle en düþük kadrolu iþçinin günlük ücreti 314.6 TL'ye yükselmiþ oldu. Yani aðustos ayýndaki net ücreti 9 bin 424 TL olan kadrolu bir çalýþanýmýz, eylül ayý itibariyle 11 bin 719 TL ücret alacak. Þubat ayýnda da oturacaðýz, yine kadrolu iþlerimizle de bir toplu sözleþme imzalayacaðýz” ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.