sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DÝKENLÝ ÝNCÝR HASADI BAÞLADI

  •  18 Aðustos 2022 Perþembe 10:08

Mersin’in Silifke ilçesinde doðada kendiliðinden yetiþen dikenli incir hasadý baþladý. Üzerinde bulunan dikenlerden dolayý toplanmasý özen isteyen incirin kilosu 10 ila 15 lira arasýnda deðiþiyor.

Olgunlaþtýktan sonra hasadý yapýlan meyvenin boyu yaklaþýk 10 santimetreyi buluyor. Ýncirin etrafý sert dikenlerle kaplý olduðu için hasadý, korunaklý eldivenler veya uzun maþalar yardýmýyla yapýlýyor. Kilogramý 10 ila 15 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla satýlan incirin, sert kabuðundan ayrýldýðýnda yumuþak ve tatlý meyvesi ortaya çýkýyor. Genelde soðuk olarak tüketilen meyvenin, sindirim sistemi rahatsýzlýklarýna iyi geldiði biliniyor.

Ýncirin yabani türü olarak bilinen meyve, sadece yaz mevsiminde olgunlaþan kaktüslerden toplanýyor. 10 santimetreyi bulabilen sert dikenlerle kaplý olduðu için hasadý özel çaba gerektiren incir, dikenlerin rüzgardan uçarak üreticilere zarar vermemesi için sabahýn erken saatlerinde dallarýndan alýnýyor.

Dikenli Ýncirin bir þifa kaynaðý olduðunu belirten üretici Gürhan Ahraz, “Dikenli incir sýcaðý seven bir meyvedir. Toplanmasý zahmetli olan bu meyve tamamen doðal ortamda yetiþiyor. Kilosu 10 ila 15 lira arasýnda ayrýca tane olarak da 3 ila 5 lira arasýnda deðiþen fiyatlarla satýlýyor. Dikenleri gözükmediði için zahmetli bir süreçte topluyoruz. Elimize battýðýnda günlerce aðrýsýný hissedebiliyoruz” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.