sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

O AÐAÇ YEÞERMEYE BAÞLADI

  •  17 Aðustos 2022 Çarþamba 16:58

Mersin’de Özgecan Aslan Meydaný’nda matkapla delinerek yabancý madde enjekte edilmek suretiyle kurutulan aðaç yeniden yeþermeye baþladý.

Adnan Menderes Bulvarý sahilindeki Özgecan Aslan Meydaný'nda bulunan yarým asýrlýk kauçuk aðaç, matkapla delinerek yabancý madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmuþtu. Aðacýn kurumaya baþlamasý üzerine Mersin Valiliðinin talimatýyla inceleme baþlatan Orman Bölge Müdürlüðü ekipleri, aðaçta matkapla 9 delik açýldýðýný, gövdedeki renk deðiþimi ile dallardaki kurumanýn da açýlan deliklere yabancý madde enjekte edilmesi sonucu oluþtuðunu belirlemiþti. Mersin kamuoyunda büyük yanký bulan ve çevre dostlarýný derinden üzen olayýn ardýndan çalýþma baþlatan Mersin Emniyet Müdürlüðü ekipleri, kamera kayýtlarýndan þüpheli 3 kiþiye ulaþmýþtý. Polisin tespitleri sonucu olayýn þüphelisi olarak Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Salim Serdar G., CHP Toroslar Ýlçe Gençlik Kollarý Baþkaný Oðuzhan Ç. ve belediye çalýþaný araç sürücüsü Yusuf S. gözaltýna alýnmýþtý. Emniyetteki ifadelerinin ardýndan adliyeye sevk edilen þahýslar, adli kontrol kararýyla serbest býrakýlmýþtý. Belediyede çalýþanlar için de idari soruþturma baþlatýlmýþtý.

Aðacýn kurutulmasýna birçok vatandaþ tepki gösterirken, aðacýn yeniden yeþermeye baþladýðý görüldü. Bugün aðacýn bulunduðu bölgeye giderek incelemelerde bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yýlmaz, aðacýn yeþerdiðini görmenin kendisini mutlu ettiðini söyledi. Aðacýn kurutulmasý karþýsýnda çok üzüldüklerini kaydeden Yýlmaz, "Aðaç 9 yerinden matkapla delinmiþ, asit enjekte edilmiþti. Bunu yapanlarýn da Büyükþehir Belediyesinde daire baþkaný, çalýþaný ve CHP Toroslar Gençlik Kollarý Baþkaný olduðu tespit edilmiþti. Hatta þu an soruþturmanýn iyi gitmesi için de açýða alýndýlar. Tabii bir insan bunu niye yapar, akýl alýr gibi deðil. Bütün Mersin'i, tüm aðaç severleri bu durum üzdü. Bizi de ziyadesiyle üzdü. Olay olduðunda hemen sýcaðý sýcaðýna buraya gelip bakmýþtým. O zaman içim acýmýþtý. Bugün böyle yeþerdiðini görmek bizleri mutlu etti. Bunun yeþermesinde þu an 'biz yeþertiyoruz' gibi bir algý oluþturmaya çalýþsa da Büyükþehir Belediyesi, böyle bir þey yok. Bu aðacýn doðasýnda kendi kendini yenileme özelliði olduðunu öðrendik. Bu sevindirici bir haber. Olaydan sonra bütün halkýmýz aðacý koruma üzerine daha bir duyarlýlýk geliþtirdiler. Bundan sonra zarar verebileceklerini düþünmüyorum. Halen akýl alýr gibi deðil. Bu aðaca niye eziyet ettiler, niye iþkence yaptýlar. Doða severler bu aðaca iþkence yapýlýrken ya da yapýldýðýný öðrendikten sonra neredeydi? Yani Gezi Parký olaylarýnda biz aðacý taþýmak istediðimizde o kadar duyar kasýp, ortalýðý birbirine katan, devleti milyarlarca liralýk zarara uðratan insanlar ve bunlarýn destekçileri bu aðaç eziyet çektirilirken neredeydi? Neden hiç sesleri çýkmadý? Ancak þu anda biz mutluyuz, çünkü aðacýmýz yeþermeye baþladý" diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.