sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BÝNLERCE KÝÞÝ AÇIK HAVADA ’BERGEN’ FÝLMÝNÝ ÝZLEDÝ

  •  15 Aðustos 2022 Pazartesi 09:19

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince Millet Bahçesinin sahil etabýnda gerçekleþtirilen açýk hava film gösterimlerinin ilk gününde, binlerce kiþi ’Bergen’ filmini izledi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðünün geleneksel hale getirdiði açýk hava sinema günleri, arabeskin unutulmaz seslerinden biri olan Bergen'in trajedi ve acýlarla dolu hayatýný anlatan, Türkiye'de giþe rekorlarý kýrmasýnýn yaný sýra yurt dýþýnda da büyük giþe baþarýsý elde eden 'Bergen' filmi ile baþladý. Eþi tarafýndan uðradýðý saldýrýda henüz 30 yaþýndayken hayatýný kaybeden Bergen'in yaþamýný anlatan filmin baþrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beþikçioðlu yer aldý.

“Akdeniz, bizimle deðiþmeye baþladý ve bu deðiþim sürecek”

Mersin Millet Bahçesi sahil etabýnda gerçekleþen ücretsiz açýk hava film gösterimine, genç-yaþlý, kadýn-erkek her yaþtan binlerce vatandaþ adeta akýn etti. Gösterim için hazýrlanan binlerce sandalyede yer bulamayan seyirciler, çimenlere oturarak filmi izledi. Etkinliðe aileler de büyük ilgi gösterirken dev ekrana yansýtýlan filmin gösterimi yoðun ilgi çekti. Film baþlamadan önce, alaný dolduran vatandaþlara hitap eden Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Akdenizli kadýnlar, gençler ve çocuklar için hayata geçen açýk hava film gösterimi, portatif yüzme havuzlarý, eðitim desteði, mesleki kurslar ve doða gezilerinden bahsetti. “Akdeniz böyle deðildi, bizimle birlikte deðiþmeye baþladý” diyen Gültak, “Açýk hava film gösterimini, Mersin'e kazandýrdýðýmýz en güzel ve en büyük millet bahçelerinden birinde gerçekleþtiriyor olmaktan ayrýca gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yakýnda inþallah itirazlara raðmen Çamlýbel Su Sporlarý Merkezini de kentimize ve insanlarýmýza kazandýracaðýz. Türkiye'nin en güzel su sporlarý merkezlerinden biri buraya geliyor. 70-80 yýllýk iskeleler deðiþip yenileniyor. Mersin'in en büyük sorunlarýndan biri olan otopark sorunu da çözülüyor. Profesyonel balýkçýlarý da büyüyecek olan Karaduvar Limanýna taþýyoruz. Balýk-ekmek satan tekneleri de yeni yapýlacak mendireðe taþýyoruz. Böylelikle içeriye 450 yatýn sýðacaðý bir merkez haline geliyor" dedi.

Mersinlileri, eylül ayýnýn sonuna doðru yapýlacak 3'üncü Karaduvar Balýk Festivaline de davet eden Gültak, gelecek yýl nisan ayý içinde de ‘gül festivali' düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada gösterimden birkaç saat önce, sosyal medya hesabý üzerinden Baþkan Gültak'a mesaj atarak Bergen filmini izlemek istediðini, ancak ortopedik engelli olduðunu ve akülü sandalyesinin bozulduðunu belirten 15 yaþýndaki Mustafa Ergül, belediye ekipleri tarafýndan aile bireyleri ile birlikte Akbelen Mahallesi'ndeki evinden araçla alýnarak Millet Bahçesi'ne ulaþtýrýldý. Serebral Palsi hastasý olduðunu da belirttiði mesajýnda, Bergen'in hayraný olduðunu dile getiren özel birey Mustafa Ergül, Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn ‘özel konuðu' olarak etkinliðe katýlýp filmi izledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.