sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAKAN DÖNMEZ: "’ABDÜLHAMÝD HAN’ AÐUSTOS’UN ÝLK YARISINDA GÖREVE BAÞLAYACAK"

  •  7 Temmuz 2022 Perþembe 09:23

Türkiye’nin filosuna kattýðý dünyadaki 5 gemiden biri olan Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisindeki hazýrlýklarý yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez, "Gemimiz Aðustos’un ilk yarýsýnda göreve baþlayacak, ilk görev yeri muhtemelen Akdeniz olacak" dedi.

Türkiye'nin filosuna kattýðý dünyadaki 5 gemiden biri olan Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisindeki hazýrlýklarý yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez, "Gemimiz Aðustos'un ilk yarýsýnda göreve baþlayacak, ilk görev yeri muhtemelen Akdeniz olacak" dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, adýný 'Abdülhamid Han' olarak açýkladýðý Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinde çalýþmalar Mersin'in Silifke ilçesine baðlý Taþucu Limaný'nda devam ediyor. Kýrmýzý beyaza boyanan ve Türk bayraðý iþlenen gemiye ismi de yazýldý. Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez gemide incelemede bulunup bilgi aldý. Bakan Dönmez'e Vali Ali Hamza Pehlivan, TPO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Deniz Operasyonlarý Baþkaný Cem Erdem eþlik etti.

"Dünyada bu teknolojiye sahip 5 gemiden biri"

Gemideki incelemenin ardýndan basýna açýklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez, "Bugün yine çok mutluyuz ve heyecanlýyýz. Mavi vatanda kendi deniz yetki alanlarýmýzdaki sondaj faaliyetlerimize 4 yýldýr aralýksýz devam ediyoruz. Hiç þüphesiz bu arama ve üretim faaliyetlerinde en büyük gücümüz arkanýzda gördüðünüz filomuzun derin, deniz sondaj gemileri. Ýlk önce Fatih sondaj gemisini filomuza katmýþtýk, akabinde Yavuz, sonrasýnda ise Kanuni Sultan'ý filomuza katmýþtýk. Bildiðiniz gibi hem Akdeniz'de hem de Karadeniz'de faaliyetlerini yürütmüþlerdi. Þu anda da filomuzun büyük bir kýsmý Karadeniz'de faaliyetlerine devam ediyor. Ancak tabi hedefler büyük olunca yapýlacak iþte o kadar büyük oluyor. Bu yapýlacak iþleri, hedefleri gerçekleþtirebilmek için de filonuzu, insan kaynaðýnýzý güçlendirmeniz gerekiyor. Hamdolsun son gemimizi de ilk görev yerine hazýrla çalýþmalarýnda sona yaklaþtýk. Haziran ayýnda Cumhurbaþkanýmýz Karadeniz gazý kaynak ve indirme töreninde 4. Sondaj gemimizin adýný milletimizle paylaþmýþtý. Abdülhamid Han gemisi. Bu gemi 7 Mart'ta Güney Kore'den yola çýktý, 19 Mayýs'ta Taþucu limanýna demirledi. Dünyada bu teknolojiye sahip 5 gemiden birisi. 7. Nesil olarak adlandýrdýðýmýz bir gemi. Ýlk defa biz kullanacaðýz. Yeni bir gemimiz oldu. Gemimizin uzunluðu 239 metre, 42 metre geniþliðinde, 112 kule yüksekliði, 62 bin groston aðýrlýðýnda bir gemimiz var. Bu gemi 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabiliyor. Gemide yaklaþýk 200 kiþilik mürettebatý barýndýrabilecek yaþam ve çalýþma mekanlarý mevcut" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.