sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HÜNERLERÝNÝ DEFÝLEDE SERGÝLEDÝLER

  •  1 Temmuz 2022 Cuma 11:10

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarý’nda (TORTEK) 41 branþta eðitim gören 905 kursiyer, Hayat Boyu Öðrenme Yýl Sonu Sergisi etkinliðinde hünerlerini sergiledi.

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarý'nda (TORTEK) 41 branþta eðitim gören 905 kursiyer, Hayat Boyu Öðrenme Yýl Sonu Sergisi etkinliðinde hünerlerini sergiledi.

Gelinlikten abiye ve geleneksel kýyafetlere kadar birçok ürünün görücüye çýktýðý etkinlikte kursiyerler, kendi ürettikleri kýyafetlerle defile düzenleyerek ünlü modacýlara taþ çýkardý. Defilede boy gösteren eðitmen ve kursiyerlerin saç ve makyajlarýný da güzellik ve saç bakým hizmetleri kurslarýnda eðitim gören kursiyerler yaptý. El becerilerinin eðitimle bütünleþtiði TORTEK hayat boyu öðrenme kültürünün geliþtirilmesi, tanýtýlmasý ve yaygýnlaþtýrýlmasý amacýyla yürüttüðü çalýþmalar ile geçmiþten günümüze tarihi dokuyu ve kültürü gelecek nesillere taþýyor. Akbelen Mahallesi'nde bulunan Þehit Jandarma Uzman Çavuþ Murat Tutal Parký'nda gerçekleþen etkinlikte milli duygular da doruklara çýktý. Türk, Azerbaycan ve Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayraklarýnýn motifinin iþlenerek hazýrlandýðý kýyafetler, katýlýmcýlardan tam not aldý. 905 kursiyerin el emeði göz nuru ile hazýrladýðý ürünlerin sergisi, yine özenle dikilen kýyafetlerin defilesi ve workshop atölye çalýþmalarý ile eðitim ve üretimin en güzel örneðinin yaþandýðý etkinlik yoðun ilgi gördü. Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezi görevlilerinin de yer aldýðý etkinlikte çocuklar ise doyasýya eðlendi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.