sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’MÜSÝLAJ’ OPERASYONUNDA 18 ÞÜPHELÝ GÖZALTINA ALINDI

  •  26 Mayýs 2022 Perþembe 15:02

Mersin’de, organize suç örgütlerine yönelik ’Müsilaj’ adý verilen operasyon çerçevesinde 18 kiþi gözaltýna alýndý.

Emniyet Genel Müdürlüðü Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baþkanlýðý ekiplerince sahil þeridindeki illerde baský, cebir, tehdit ve þiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini saðlayan suç gruplarýna yönelik 16 ilde eþ zamanlý 'Müsilaj' operasyonu gerçekleþtirdi. Turizm iþletmelerini zor kullanarak çalýþtýrdýklarý, devlet büyüklerinin adýný kullanmak suretiyle þahýslarý dolandýrdýklarý, karþý çýkanlarý tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi menfaat saðladýklarý, sahte çaðrý merkezleri aracýlýðýyla dolandýrýcýlýk yapan organize suç örgütleri tespit edildi.

Bu tespitlerin ardýndan Cumhuriyet Baþsavcýlýklarýnýn talimatlarý doðrultusunda KOM ekipleri harekete geçti. Adana, Antalya, Aydýn, Balýkesir, Bursa, Çanakkale, Ýstanbul, Ýzmir, Mersin, Muðla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 ilde sabah saatlerinde eþ zamanlý 13 organize suç örgütü ve suç örgütü çerçevesinde aranan þahýslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsýz silah temini saðlayan 17 suç grubu hakkýnda toplam 315 þüpheli þahsa yönelik "müsilaj" kod adlý operasyon baþlatýldý.

Mersin'de 18 þüpheli gözaltýna alýndý

Mersin polisi de sabah erken saatlerinde operasyon için düðmeye bastý. 33 þüpheliyi belirleyen ekipler, özel hareket polislerinin de desteðiyle operasyon gerçekleþtirdi. Kapýlar kýrýlarak tek tek adreslere giren ekipler, M.B., M.Þ.E., C.K., M.G., A.A., M.E., C.A., M.Ö., Ý.A., D.G., H.Þ., M.G., V.E., F.K., O.F., Ý.B., E.S. ve M.B.'yi gözaltýna aldý. Þüphelilerin adreslerinde yapýlan aramada, polis üniformasý, 45 bin TL nakit para, 550 adet tabanca fiþeði, 1 adet pompalý tabir edilen tüfek ve 15 adet kartuþ ele geçirildi.

Gözaltýna alýnanlar iþlemleri yapýlmak üzere emniyete götürülürken, hakkýnda gözaltý kararý bulunan 15 kiþiyi arama çalýþmalarý sürüyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.