sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE METRUK BÝNALARIN YIKIMI SÜRÜYOR

  •  26 Mayýs 2022 Perþembe 13:22

Akdeniz Belediyesi, metruk binalarýn yýkýmýna devam ediyor. Ekipler, Camiþerif Mahallesinde yýllardýr kullanýlmayan 2 katlý bir metruk binanýn yýkýmýný daha gerçekleþtirdi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, vatandaþlarýn can ve mal güvenliðini tehdit etmesinin yanýnda görsel kirlilik oluþturan, kimi zaman madde baðýmlýlarýnýn mekanýna dönüþtüðü için sosyal sorunlara da yol açan terk edilmiþ binalarýn yýkýmýna devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü ekipleri, yasal sürecin tamamlanmasýnýn ardýndan, Camiþerif Mahallesi 5234 sokak numara 26 üzerinde bulunan ve sahiplerince terk edilmiþ 2 katlý yapýnýn yýkýmýný gerçekleþtirdi.

Önce çevre güvenliðini alýnarak gerçekleþen yýkýmda, aþýrý toz oluþumunu önlemek amacýyla da yýkým sahasýna tazyikli su sýkýldý. Sonrasýnda aðýr iþ makineleri yardýmýyla gerçekleþen yýkýmla ortaya çýkan tonlarca atýk da yine kepçeler yardýmýyla kamyonlara yüklenerek mahalleden çýkarýldý.

Yýkýma tanýk olan mahalle sakinleri, uzun süre önce terk edilen, kapýsý ve pencereleri olmayan, özellikle de küçük çocuklarý için tehlike oluþturan metruk yapýnýn yýkýmýndan duyduklarý memnuniyeti dile getirdi.

Fen iþleri ekiplerinin, resmi kurumlar, muhtarlar ve vatandaþlardan gelen talepleri deðerlendirmeye, sahiplerince terk edilerek harabeye dönen, halkýn can güvenliðini tehdit eden metruk yapýlarla mücadeleye devam edecekleri bildirildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.