sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DOWN SENDROMLU SPORCU SEDAT KIZMAZ’DAN BÜYÜK BAÞARI

  •  19 Ocak 2022 Çarþamba 10:19

Toroslar Belediyesi’nin açtýðý Özel Sporcular Kursu’nda yetiþen down sendromlu sporcu Sedat Kýzmaz, büyük bir barýya imza attý.

Toroslar Belediyesi'nin açtýðý Özel Sporcular Kursu'nda yetiþen down sendromlu sporcu Sedat Kýzmaz, büyük bir barýya imza attý. Down Sendromlular Futsal Milli Takýmý'na seçilen 26 yaþýndaki Kýzmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru'da yapýlacak Dünya Down Sendromlular Futsal Þampiyonasý'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Down sendromlu sporcu Sedat Kýzmaz, baþarýsýyla Mersin'in gururu oldu. Ýlçede yaþayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarýnýn amaçlandýðý Özel Sporcular Kursu, Toroslar Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüðü'nün eðitmenleri eþliðinde gerçekleþtiriliyor. Eðitimde, özel bireylerin ilgi ve yeteneklerine göre koordinasyon, atletizm, eðitsel çalýþmalar ve futbol maçlarý yapýlýyor. Bu kursa katýlan sporculardan 26 yaþýndaki Sedat Kýzmaz da azmi ve yeteneðiyle herkese örnek oldu.

Down Sendromlular Futsal Milli Takýmý'na seçilerek Kayseri'deki kampa katýlan özel sporcu Kýzmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru'da yapýlacak Dünya Down Sendromlular Futsal Þampiyonasý'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.