sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KUÞ SESLERÝ YÜKSELEN DOÐA HARÝKASI “AÞAÐI DÜNYA OBRUÐU”

  •  1 Aralýk 2021 Çarþamba 09:32

Mersin’de bulunan daha çok sosyal medyada paylaþýlan ancak çok fazla kiþinin yerini bilmediði doðallýðý ile yüz yýllardýr duran “Aþaðý Dünya Obruðu” kuþ bakýþý ayrý bir görsel þölen sunuyor.

Mersin'de bulunan daha çok sosyal medyada paylaþýlan ancak çok fazla kiþinin yerini bilmediði doðallýðý ile yüz yýllardýr duran “Aþaðý Dünya Obruðu” kuþ bakýþý ayrý bir görsel þölen sunuyor. Kuþ seslerinin yükseldiði obruk, birbirinden farklý aðaçlarla küçük bir ormaný da andýrýyor.

Türkiye'nin önemli tarih ve turizm þehirleri arasýnda yer alan Mersin'de birbirinden farklý gezilecek yerler dikkat çekiyor. Ýlkbahar ve yaz baþta olmak üzere her mevsim binlerce kiþinin ziyaret ettiði Cennet Cehennem ve Kanlýdivane obruklarýndan farklý bir görüntüye sahip Aþaðý Dünya Obruðu da son zamanlarda adýndan sýkça söz ettirmeye baþladý. Silifke ilçesi sýnýrlarýnda Atayurt Mahallesi'ne 11 kilometre uzaklýkta bulunan yaklaþýk 150 metre aðýz geniþliði, 70 metre derinliði olan Aþaðý Dünya Obruðu'nda Bizans ve Roma dönemlerinde yaþam alaný olarak kullanýldýðý belirtilirken, þimdilerde el deðmemiþ çeþit çeþit aðaçlardan oluþan içindeki orman ve kuþ sesleri ile nadir de olsa gelen ziyaretçilerini aðýrlýyor. 28 yýl önce birinci derece doðal ve arkeolojik sit alaný ilan edilen obruðun bulunduðu yeri bölge sakinleri, gezgin gruplar dýþýnda çok fazla kiþi bilmese de paylaþýlan fotoðraflarý sosyal medyada büyük beðeni alýyor.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.