sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: “MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR, 30 BÜYÜKÞEHÝR ÝÇERÝSÝNDE YATIRIMLARDA 5’ÝNCÝ SIRADA”

  •  1 Aralýk 2021 Çarþamba 09:23

Mersin Büyükþehir Belediyesinin yatýrýmcý bir belediye haline dönüþtüðünü, 30 büyükþehir belediyesi içerisinde þu anda 5’inci sýrada yer aldýðýný kaydeden Seçer, performans programýnda yer alan faaliyetlerin bütçeye oranýnýn yüzde 79’dan yüzde 82’ye çýkmasýnýn öngörüldüðünü söyledi. Seçer, “Uçaðýn burnu havaya doðru gidiyor” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisinin kasým ayý olaðan toplantýsýnýn 3. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayýnda, Vahap Seçer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Mecliste, Mersin Büyükþehir Belediyesinin tamamlanan ve devam eden projelerinin detaylý bir þekilde yer aldýðý video izletildi.

“Bu yýl içerisinde 148 projenin parasal gerçekleþme oraný oldukça yüksek”

Sunumun ardýndan konuþan Seçer, Mersin Büyükþehir Belediyesinin yatýrým programýný ve 1 Kasým 2021 proje durumlarýnýn deðerlendirmesini yaptý. 2019 yýlý toplam 130 projenin fiziki gerçekleþme oranýnýn yüzde 45, parasal gerçekleþmenin yüzde 54, yatýrým bütçesinin toplam bütçeye oranýnýn ise yüzde 17 olduðunu belirten Seçer, “2020 yýlýnda toplam 150 projemiz var. Fiziki gerçekleþme yüzde 45'ten yüzde 96'ya yükseliyor. Parasal gerçekleþme de yüzde 92 civarýnda bir orana eriþiyor. Yatýrým bütçesinin toplam bütçeye oraný yüzde 22'ye yükseliyor. Bu yýl içerisinde, kasým baþý itibariyle 148 projenin, orada biten proje sayýsý az gibi gelebilir ama þimdi göreceksiniz, parasal gerçekleþme oraný oldukça yüksek. Burada küçük projelerin ve büyük projelerin ayrýmýný yapmak lazým. Süregelen projeler var. Sayýsal anlamda az kalmýþ olabilir de küçük küçük çok sayýda proje var. Onlar parasal etkisi daha düþük projeler. Bu ayrýmý yapmanýzý istiyorum. Fiziki gerçekleþme yüzde 55. Yýl sonuna kadar tabi ki bu yükselecek ama o projelerin tamamlanmasý gelecek yýla kalacak. Parasal gerçekleþme yüzde 80. Yani ayýrdýðýmýz ödeneði kullanýyoruz. Yatýrým bütçesinin toplam bütçeye oraný da bir önceki yýla göre yüzde 22'den yüzde 31 civarýna çýkýyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.