sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK’TAN ’NAKLÝYECÝLER SÝTESÝ’ ÝÇÝN DESTEK

  •  19 Ekim 2021 Salý 13:00

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, yasayla Mersin Büyükþehir Belediyesine geçen Huzurkent Nacarlý’da bulunan Akdeniz Belediyesine ait 94 dönümlük araziyle ilgili davacý olmayacaklarýný belirterek, yeni ‘nakliyeciler sitesi’ yapýlmasý ve Huzurkent’in mezarlýk sorununun çözümü için Cumhur Ýttifaký olarak Büyükþehir Belediyesinin önünü açacaklarýný söyledi

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, yasayla Mersin Büyükþehir Belediyesine geçen Huzurkent Nacarlý'da bulunan Akdeniz Belediyesine ait 94 dönümlük araziyle ilgili davacý olmayacaklarýný belirterek, yeni ‘nakliyeciler sitesi' yapýlmasý ve Huzurkent'in mezarlýk sorununun çözümü için Cumhur Ýttifaký olarak Büyükþehir Belediyesinin önünü açacaklarýný söyledi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Ekim Ayý Ýkinci Birleþiminde, 'Akdeniz Belediyesine baðlý Nacarlý Mahallesi'nde bulunan çeþitli ada ve parsellerin mevcut kullaným alanlarýnýn 'ticaret alaný, sosyal tesis alaný ve park alaný' olarak deðiþtirilmesi ve yine bölge halkýnýn ihtiyaçlarý doðrultusunda plan deðiþikliði içerisinde 'mezarlýk alaný' ayrýlmasýna iliþkin plan deðiþikliði ile Karacailyas sýnýrlarý içerisinde yer alan Nakliyeciler Sitesi eþrafýna daha refah, saðlýklý ve daha verimli bir çalýþma alaný oluþturulmasý' konusu gündeme geldi. Gündem maddesi üzerine söz alan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, “Akdeniz Belediyesi ile önceki Mersin Büyükþehir Belediyesi yönetiminin davalýk olduðu bir bölge. Dava nedeni, Huzurkent Belediyesinden alýnan karara istinaden burasý Akdeniz Belediyesine verilmiþ. 94 dönüm küsürlük bir yer. Davada, Akdeniz Belediyesi yerel mahkemeyi kazanmýþ, Antalya Bölge Ýdare Mahkemesi'ni kaybetmiþ. Yargýtay'da da ayný gerekçe ile kaybetmiþ. Büyükþehir kanunlarý ve intikal esnasýnda yapýlmýþ olan yanlýþlýktan kaynaklý” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.