sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VORONKOV: “AKKUYU NGS PROJESÝ, DÜNYANIN EN BÜYÜK NÜKLEER ÝNÞAAT ALANINA DÖNÜÞÜYOR”

  •  19 Ekim 2021 Salý 12:50

Rosatom Ortadoðu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölge Baþkan Yardýmcýsý Aleksander Voronkov, Dünya Enerji Kongresi ve Fuarýnda, Mersin’de yapýmý devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin, kademe kademe dünyanýn en büyük nükleer inþaat alanýna dönüþmeye baþladýðýný söyledi

Rosatom Ortadoðu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölge Baþkan Yardýmcýsý Aleksander Voronkov, Dünya Enerji Kongresi ve Fuarýnda, Mersin'de yapýmý devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin, kademe kademe dünyanýn en büyük nükleer inþaat alanýna dönüþmeye baþladýðýný söyledi. Voronkov, “Akkuyu NGS'nin güç üniteleri, devreye alýndýktan sonra her yýl on milyarlarca kilovatsaat güvenilir ve temiz elektrik enerjisi üretecektir. Bu da Türk ekonomisini besleyecek” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðýnýn desteðiyle hayata geçirilen ve bu yýl 14'üncüsü yapýlan Dünya Enerji Kongresi ve Fuarý (Energy is Future- EIF-2021) 13-15 Ekim tarihleri arasýnda Antalya'da düzenlendi. Akkuyu Nükleer A.Þ., Türk enerji sektörünün önemli temsilcilerinin yaný sýra dünyanýn 52 ülkesinin önde gelen enerji sektörü aktörlerini bir araya getiren etkinliðin ana partneri oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez'in telekonfrerans aracýlýðýyla katýldýðý açýlýþ töreninde, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Ortadoðu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölge Baþkan Yardýmcýsý Aleksander Voronkov da bir konuþma yaptý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.