sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KENT KONSEYÝNDEN MERSÝN’E TURÝZM YATIRIMI ÇAÐRISI

  •  28 Eylül 2021 Salý 09:18

Mersin Kent Konseyi Baþkaný Faik Burakgazi, doðanýn ve tarihin oldukça cömert davrandýðý Mersin’in, bugüne kadar turizm konusunda hak ettiði ilgiyi göremediðini belirterek, kente turizm yatýrýmlarýnýn bir an önce yapýlmasý çaðrýsýnda bulundu.

Mersin Kent Konseyi Baþkaný Faik Burakgazi, doðanýn ve tarihin oldukça cömert davrandýðý Mersin'in, bugüne kadar turizm konusunda hak ettiði ilgiyi göremediðini belirterek, kente turizm yatýrýmlarýnýn bir an önce yapýlmasý çaðrýsýnda bulundu.

Burakgazi, 'Dünya Turizm Günü' dolayýsýyla yaptýðý açýklamada, Mersin'in, tarihi, doðasý, yaþattýðý kültürel mirasý, topraklarýnda barýndýrdýðý sayýsýz turizm destinasyonu ile yalnýzca Türkiye'nin deðil dünyanýn en kýymetli kentleri arasýnda olduðunu söyledi. "Dünyanýn hiçbir yerinde altýn rengi kumsalda oturup, pýrýl pýrýl bir denizin ortasýnda arz-ý endam eden binlerce yýllýk bir kaleyi, yani Kýzkalesi'ni izleyemezsiniz" diyen Burakgazi, "Ýçeresinde turkuaz rengi bir gölü barýndýran, girenleri büyüleyen Gilindire maðarasýnýn da bir örneði yoktur. Tüm Hristiyan aleminin çok önemli saydýðý Saint Paul bizim yaþadýðýmýz topraklarda doðmuþ 2 bin yýllýk hemþerimizdir. Düþünüldüðünde 9 bin yýl kesintisiz yerleþim görmüþ kaç þehir vardýr dünyada? Yumuktepe, tarihe tanýklýk eden bir höyük olarak kentimizi süslemektedir" ifadelerini kullandý.

Ancak doðanýn ve tarihin böylesine cömert davrandýðý Mersin'in, ne yazýk ki bugüne kadar turizm konusunda hak ettiði ilgiyi göremediðini savunan Burakgazi, "Bize göre 1980'li yýllardan baþlayan yanlýþ tercih ve planlamalarla Mersin, turizm alanýnda geri býrakýlmýþtýr. Turizm alanýnda Antalya'dan hiçbir eksiði olmayan hatta bazý konularda daha ilgi çekmesi gereken Mersinimiz, bugün Antalya'nýn fersah fersah gerisindedir" diye konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.