sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

METE GAZOZ’DAN TARÝHÝ BAÞARI

  •  31 Temmuz 2021 Cumartesi 11:27

Okçulukta Tokyo 2020’de Altýn madalya kazandýk

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarý'nda milli okçu Mete Gazoz, klasik yay bireysel kategori finalinde Ýtalyan Mauro Nespoli'yi maðlup ederek okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat altýn madalyasýný getirdi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarý'nda Türkiye, ilk altýn madalyasýný okçulukta Mete Gazoz ile kazandý. Mete, ilk turda Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci turda da Avustralyalý Ryan Tyack'ý yenerek son 16 turuna yükselmiþti.

Ýhlas Koleji'nde eðitim hayatýný tamamlayan ve ayný zamanda Ýhlas Koleji okul takýmýnýn da sporcusu olan Mete Gazoz, son 16 turunda ise Avustralyalý Taylor Worth'u eleyerek çeyrek finalde dünya sýralamasýnda 1 numara olan ABD'li Brady Ellison ile eþleþti.

Zorlu rakibi karþýsýnda üstün bir oyun ortaya koyan ay-yýldýzlý sporcu, rakibini 7-3 maðlup ederek adýný yarý finale yazdýrdý. Mete'nin bu turdaki rakibi Japon Takaharu Furukawa oldu. Çekiþmeli geçen ve beþ sete kadar uzayan müsabakayý de 7-3'le almasýný bilen Mete Gazoz, finale çýktý. Finalde Ýtalyan Mauro Nespoli karþýlaþan Mete, beþ set sonucu Nespoli'yi 6-4 yenerek altýn madalyanýn sahibi oldu. Bu sonuçla Mete Gazoz, Türkiye'ye hem 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarý'nýn ilk altýnýný hem de okçulukta tarihin ilk þampiyonluðunu getirdi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.