sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝÇÝÞLERÝ BAKAN YARDIMCISI ÝNCE, MERSÝN’DE YANGIN BÖLGESÝNDE

  •  31 Temmuz 2021 Cumartesi 08:58

Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Muhterem Ýnce, Mersin’in Silifke ilçesi sýnýrlarýnda çýkan orman yangýnlarýný yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi aldý.

Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Muhterem Ýnce, Mersin'in Silifke ilçesi sýnýrlarýnda çýkan orman yangýnlarýný yerinde inceleyip, yetkililerden bilgi aldý.

Ýçiþleri Bakan Yardýmcýsý Muhterem Ýnce, Silifke ilçesinde yanan orman alanlarýný gezip, yetkililerden bilgi aldý. Ýlk olarak Yeþilovacýk Mahallesi'nde bulunan Akkuyu NGS Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlýðýna gelen Ýnce, burada Vali Ali Ýhsan Su, Silifke Kaymakamý Namýk Kemal Nazlý ve diðer yetkililerle istiþare toplantýsý yaptý. Toplantý sonrasýnda Yeþilovacýk ve Boðsak Mahallelerinde yanan orman alanlarýnda incelemelerde bulundu. Ýnce, burada yaptýðý açýklamada, “Mersin ilimizde meydana gelen yangýnlarý söndürmek amacýyla buradayýz. Az önce Aydýncýk ilçemizdeydik. Silifke'de yapmýþ olduðumuz toplantýda bir deðerlendirme yaptýk. Mersin ilimizde 7 noktada yangýn meydana gelmiþtir. Bunlarýn 3 tanesi þuanda aktif olarak devam ediyor. Diðer noktalar söndürüldü, soðutma çalýþmalarý devam ediyor. Bu 3 noktada da 5 helikopterimiz çalýþýyor. Yine orman teþkilatýmýzýn bütün personeli baþta olmak üzere 128 arasöz, 6 iþ makinesi, bunun yanýnda diðer kamu kurumlarýndan belediyeler baþta olmak üzere iþ makinalarý ve gerek duyulan araçlarla 200'ü aþkýn araç þuanda müdahale ediyor. Karadan ve havadan söndürme çalýþmalarýmýz devam etmekte. Umarým hava müsaade ederse, rüzgar müsaade ederse bunu en kýsa sürede 3 bölgeyi de söndürmeyi hedefledik. Ýnþallah en sürede daha fazla yangýn zarar vermeden sonuca ulaþacaðýz. Arkadaþlarýmýz cephede savaþýr gibi yangýn söndürmede çalýþýyorlar. Emeði geçen bütün arkadaþlarýmýzý kutluyoruz. Orman teþkilatýmýzýn 500'ü aktif ve 500'ü gönüllü olmak üzere bini aþkýn personeli, yine diðer kamu kurumlarýmýzdan bini aþkýn personelle birlikte mücadele ediyorlar. Yangýndan dolayý zarar gören vatandaþlarýmýzýn zararýný en kýsa sürede devletimizin yardýmýyla telafi edeceðiz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.