sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GEZENDE ERÝÐÝNÝN KALÝTESÝ BÝR KEZ DAHA TESCÝLLENDÝ

  •  11 Mayýs 2021 Salý 10:44

Mersin’de adýna festivaller düzenlenen Gezende eriði, Türk Patent Enstitüsü tarafýndan yayýnlanan ’Coðrafi Ýþaret ve Geleneksel Ürün Adý Bülteni’nde yerini aldý.

Mersin'de adýna festivaller düzenlenen Gezende eriði, Türk Patent Enstitüsü tarafýndan yayýnlanan 'Coðrafi Ýþaret ve Geleneksel Ürün Adý Bülteni'nde yerini aldý.

Mersin'in Gülnar ilçesi Gezen Mahallesi'nde yetiþen Gezende eriðinde üreticiler hasat heyecaný yaþarken, lezzetiyle ün yapan Gezende eriðinin kalitesi bir kez daha tescillendi. Gezende eriði, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanýþma Derneði ile mahalle muhtarlýðýnýn giriþimleri ve çabalarýyla Türk Patent Enstitüsü tarafýndan yayýnlanan 'Coðrafi Ýþaret ve Geleneksel Ürün Adý Bülteni'nde yer aldý.

Mersin eski Ýl Tarým Müdürü ve ziraat yüksek mühendisi Hasan Hüseyin Oluð, 2008 yýlýnda ilki yapýlan Gezende Erik Festivali'nin geleneksel hale getirilerek 8 Haziran 2019 tarihinde 12.'sinin gerçekleþtirildiðini hatýrlatarak, Gezende eriðinin markalaþma yolunda önemli bir adýmý daha geride býraktýðýný söyledi. Emeði geçenlere teþekkür eden Oluð, "Bu gurur köyüne vefa borcunu ödemek isteyenlerle birlikte yetiþtiriciliðinin her aþamasýnda emek harcayan, alýn teri döken Gezende eriði yetiþtiricilerinin gururudur. Bu gurur 'orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür' diyerek katkýda bulunanlarýn gururudur. Bu gurur erik üreticisi olmasada erik iþçiliði yaparak rýzkýnýn peþinde koþan yürekli insanlarýn gururudur. Bu gurur erik ticareti yaparak üreticilerimize katkýda bulunanlarýn gururudur" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.