sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÜRETÝCÝLERE KANTARON FÝDESÝ DAÐITILDI

  •  12 Nisan 2021 Pazartesi 10:21

Mersin Büyükþehir Belediyesince, Mut ve Bozyazý ilçelerinde 5 mahallede 62 üreticiye 124 bin kantaron fidesi daðýtýldýðý bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafýndan Mut ve Bozyazý ilçelerinde yapýlan saha araþtýrmalarýnda yörenin iklim ve toprak koþullarý incelendi. Bu çerçevede, Mut ilçesinde Daðpazarý, Elmapýnarý ve Kavaközü, Bozyazý ilçesinde ise Elmakuzu ve Ardýçlýtaþ mahallelerinde ikamet eden 62 üreticiye, 'destek büyükþehirden üretim çiftçiden' sloganýyla toplam 124 bin kantaron fidesi hibe olarak daðýtýldý. Proje kapsamýnda her bir üreticiye 2 bin kantaron fidesi verilirken, parçalý olarak kullanýlan 62 arazi de tarýma kazandýrýlmýþ olacak. Üreticiler, hem týbbi hem de bitki olarak önem taþýyan kantaron fidelerini toprakla buluþturmanýn heyecanýný yaþadý.

“Üreticiden gelen talep üzerine bu projeyi geliþtirdik”

Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Baþkanlýðý Bitkisel Materyal ve Seracýlýk Þube Müdür Vekili Selçuk Þahutoðlu, projeyle ilgili þunlarý söyledi: “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak tarýmýn her kolunda destek olmaya 2021 yýlýnda da devam ediyoruz. Bunlardan biri de son zamanlarda ülkemizde trend olan týbbi ve aromatik bitki yetiþtiriciliði. Bunlarýn en önemlilerinin baþýnda da kantaron gelmektedir. Kantaron birçok alanda kullanýlmakta. Gerek týbbi olarak, gerek bitki olarak kullaným amacý çok farklý. Halkýmýz, daðlarda yabani olarak yetiþen kantaronu topluyordu. Biz de üreticiden gelen talep üzerine bu projeyi gerçekleþtirdik. Amacýmýz hem tarýmsal üretimi zenginleþtirmek bunun yaný sýra atýl halde kalan tarým arazilerini daha elveriþli hale getirerek halkýn üretimine sunmak. Büyükþehir Belediyesi olarak yaptýðýmýz tüm projelerde yöreye uygun ürünleri fideleri, fidanlarý seçiyoruz. Mut ve Bozyazý'nýn yaylalarýnda bu ürünün yetiþtiðini tespit ettik. Diðer ilçelere göre de vermiþ olduðu ürünün miktarý daha faydalý.”

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.