sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS ÞEHÝR TÝYATROSU, YENÝ SAHNESÝNDE ÝLK PRÖMÝYERÝNÝ YAPTI

  •  12 Nisan 2021 Pazartesi 10:19

Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu’nun, Ayþe Lebriz Berkem Sahnesinde ’Çehov Vodvil’ oyununu sahneleyerek prömiyerini gerçekleþtirdiði bildirildi.

Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu'nun, Ayþe Lebriz Berkem Sahnesinde 'Çehov Vodvil' oyununu sahneleyerek prömiyerini gerçekleþtirdiði bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, geçtiðimiz yýl 'Ezop' oyunu ile 2. Uluslararasý Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Baþarý Ödülleri jürisi tarafýndan 4 ödüle birden deðer görülen Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu, yeni oyunuyla seyirci karþýsýna çýktý.

Tek perdede sahnelenen komedi oyununun prömiyerine Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, belediye baþkan yardýmcýlarý, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katýlým saðladý. Tarsus'un siyasi yaþamýna yön veren isimler, þehrin kültürel geliþimi ve þehir tiyatrosu ile ilgili geliþmelerden duyduklarý memnuniyeti dile getirdiler.

"Tarsus'a yeni bir amfi tiyatro ile kültür merkezi kazandýracaðýz"

Ýlçede sahnelenecek oyunlara ev sahipliði yapmak ve Tarsus Þehir Tiyatrosu'nun vereceði eðitimlere uygun ortam saðlamak için Ayþe Lebriz Berkem Sahnesini kurduklarýný söyleyen Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, "Ayþe Lebriz Berkem adýný verdiðimiz bu sahne, aslýnda Türkiye'de ender bulunan oda tiyatrolarýndan birisidir. Burada çocuklarýmýza ve gençlerimize tiyatro eðitiminden drama eðitimine kadar 5 ayrý dalda eðitim verilip, oyuncu yetiþtiriliyor olmasý bizleri gururlandýrýyor. Geçmiþi 10 bin yýla dayanan ve nüfusu 400 bine yaklaþan Tarsus'un bilimin, sanatýn ve kültürün merkezi olmasý noktasýnda çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Ayrýca þehrimize yakýnda amfi tiyatro ile büyük bir tiyatro salonu daha kazandýrýyoruz. Tarsus Þehir Tiyatrosu, 'Ezop' oyunuyla þehrimize 4 büyük ödül kazandýrdýlar. Onlarýn sayesinde ben de emek ödülünü kazandým. Bu çok anlamlý bir þey, bunun için onlara çok teþekkür ediyorum” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.