sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KISITLAMADA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMUYOR

  •  25 Ocak 2021 Pazartesi 08:54

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesinin, sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanan günlerde sokak hayvanlarýna su ve mama desteðini sürdürdüðü bildirildi.

Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesinin, sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanan günlerde sokak hayvanlarýna su ve mama desteðini sürdürdüðü bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Covid-19 dolayýsýyla uygulanan kýsýtlamada, yeme içme mekanlarýnýn sadece evlere servis yapmasý gibi önlemler nedeniyle sokakta yaþayan canlarýn yaþamýný da etkiliyor. Lokanta ve kafelerden çýkan yemek artýklarý azalýyor, gönüllüler besleme yapabilmek için sokaða çýkamýyor. Bu da kedi ve köpeklerin yiyecek ve su bulma ihtimalini düþürüyor.

Salgýn süreci boyunca tüm birimleriyle sahada olan Yeniþehir Belediyesi, sokaklarda yaþayan canlar için de seferber oldu. Ekipler, kýsýtlamalarýn baþladýðý günden beri kent genelinde beslenme ve su odaklarý oluþturdu, bu odaklara sürekli mama ve su takviyesi yaptý. Beslenme odaklarý oluþturulurken parklar ve lokantalarýn yoðun olduðu sokaklar tercih edildi. Böylece sokaklarda yaþayan canlarýn kendi yaþam alanlarýndan uzaklaþmadan beslenmeleri saðlandý.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.