ÖZDEMİR: “ALATA’NIN KORUMA ALTINA ALINMASINDAN SON DERECE MUTLUYUZ’’
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün 83 dekarlık alanının ‘hassas koruma alanı’ ilan edilmesinden son derece mutlu olduklarını bildirdi.
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün 83 dekarlık alanının ‘hassas koruma alanı' ilan edilmesinden son derece mutlu olduklarını bildirdi. Özdemir, kamuoyundaki yanlış algının aksine Alata Araştırma Enstitüsüne ait arazinin tamamına yakın bir kısmının farklı statülerde koruma alanı ilan edildiğini de belirtti.
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün koruma alanı ilan edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü kampüsünün sahil bandının ‘hassas koruma alanı' olarak ilan edildiğini anımsatan Özdemir, “Denizin içine doğru 15 metre, denizden karaya doğru 100 metre olmak üzere toplamda 115 metre enindeki sahil bandı, deniz kaplumbağalarının üreme alanı ve kum zambaklarının yaşam alanı olması nedeniyle hassas koruma alanı olarak ilan edildi. Bu kararla birlikte 83 dekarlık bir alanda, bilimsel araştırmalar haricinde herhangi bir faaliyette bulunmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir başka ifade ile bahsedilen alan tam koruma altına alınmış oldu” dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Hakları Saklıdır.
URA MEDYA


