sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KORONAVÝRÜS’TE TÜRKÝYE ÝÇÝN TARÝHÝ ADIM

  •  16 Eylül 2020 Çarþamba 16:44

koronavirüs aþýsýnda ilk gönüllü uygulama, Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi’nde gerçekleþtirildi

Çin'de geliþtirilen koronavirüs aþýsýnýn gönüllü uygulamasý Brezilya ve Endonezya'da baþlatýldý. Faz 3 aþamasýna Türkiye de dahil edildi ve aþýnýn ilk dozu, Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi'nde bugün saðlýk çalýþanlarýna yapýldý. Ýlk enjeksiyonun yapýldýðý tarihi anlara ait görüntüler paylaþýldý.

Türkiye'de ilk koronavirüs aþýsý bugün gönüllülere uygulandý. Bir hafta 10 gün içinde 1200-1300 arasý kiþi aþýlanacak. Aðýrlýklý olarak saðlýk personelinden oluþan kiþileri kapsayacak ilk tur aþýlamanýn ardýndan kýsa bir tetkik sürecine girilecek. Bu kiþilerde bir etki yapýp yapmadýðýna bakýlacak. Bunun için öngörülen süre bir hafta 10 gün kadar.

Ardýndan 13 bin kiþilik ikinci grup aþýlamasýna geçilecek. Bu gruptakiler de yine aðýrlýklý olarak saðlýk personeli ve risk grubunda bulunan insanlar olacak. Burada da kalmayacak, aþý olanlara daha önce koluna verilenin aynýsýndan bir kez daha yapýlacak.

Türkiye'de toplanan sonuçlar diðer ülkelerdeki sonuçlarla birleþtirilip Dünya Saðlýk Örgütü ile aþý uygulamasý yapýlan ülkelerin saðlýk otoritelerine teslim edilecek. Eðer koruma saðlarsa bu kez seri üretime geçilip, bütün ülkenin aþýlanmasýna baþlanacak. Bunun ne kadar zaman alacaðý ise henüz bilinmiyor. Dünyadaki bütün sonuçlarýn alýnýp, ruhsatlama aþamasýna geçildikten sonra tam tarih verilebileceði tahmin ediliyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.