sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DOÐAL GAZ KULLANANLAR DÝKKAT!

  •  16 Eylül 2020 Çarþamba 16:50

Doðal gazda HES kodu uygulamasý baþlýyor

Türkiye Doðal Gaz Daðýtýcýlarý Birliði'nden (GAZBÝR) yapýlan açýklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgýnýyla mücadele kapsamýnda salgýn süresince doðal gaz daðýtým þirketlerinin müþteri merkezlerinde ve doðal gaz iç tesisat proje uygunluk kontrol iþlemlerinde HES kodu sorgulamasý yapýlmasý için çalýþma baþlatýldý.

Açýklamada görüþlerine yer verilen GAZBÝR Baþkaný Yaþar Arslan, doðal gaz daðýtým hizmetinin vatandaþla temasýn yüksek olduðu iþ süreçlerini içerdiðini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Doðal gaz daðýtým þirketlerimiz her yýl yaklaþýk 1 milyon yeni aboneyi sisteme dahil ediyor. Benzer þekilde 1 milyona yakýn abonemiz de adres deðiþikliði, þehir deðiþtirme gibi sebeplerle abonelik sonlandýrma ve yeni abonelik baþlatma süreçlerini gerçekleþtiriyor. Yeni abonelik ve adres deðiþikliði uygulamalarýnda iç tesisatýn mevzuatlara ve projeye uygun olup olmadýðý daðýtým þirketleri tarafýndan proje uygunluðu kontrol ediliyor. Daðýtým þirketleri her gün ortalama 6 bin abonenin iç tesisatýnýn proje uygunluðunu kontrol ediyor. Evin içine girilerek yapýlan bu denetimler Kovid-19 sürecinde daðýtým þirketlerimizi en çok zorlayan iþ süreci haline geldi."

Arslan, müþteri merkezlerindeki abone yoðunluðunun mart-haziran dönemine kýyasla arttýðýna dikkati çekerek, "Müþteri hizmetleri ofislerimizde çalýþanlarla müþterilerin arasýna ayýrýcý cam konmasý, ortamýn sürekli havalandýrýlmasý, maskesiz kiþilerin içeriye alýnmamasý gibi uygulamalar devam ediyor. Ancak son dönemde Kovid-19 teþhisli veya karantina altýnda olmasý gereken bazý vatandaþlarýn müþteri merkezlerine gelerek iþlem yapmak istediklerini tespit ettik. Özellikle vatandaþlarýmýzýn ve çalýþanlarýmýzýn saðlýðýnýn korunmasý açýsýndan müþteri merkezlerinde de HES kodu sorgulamasý yapýlmasý uygulamasýný baþlatacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.