sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Normalleþme Desteði

  •  8 Aðustos 2020 Cumartesi 16:21

ÝÞKUR Ýl Müdürü Bozkurt’tan ’Normalleþme Desteði’ açýklamasý

Mersin Çalýþma ve Ýþ Kurumu (ÝÞKUR) Ýl Müdürü Halil Bozkurt, Normalleþme Desteði ile pandemi sürecinde ekonomik olarak sýkýntý yaþayan özel sektör iþverenlerinin sosyal güvenlik maliyetleri azaltýlmak suretiyle desteklenerek normalleþme sürecinin hýzlandýrýlacaðýný bildirdi.

Mersin ÝÞKUR Ýl Müdürü Bozkurt, Normalleþme Desteðini iliþkin açýklama yaptý. Bozkurt, 7252 sayýlý Dijital Mecralar Komisyonu Kurulmasý ile Bazý Kanunlarda Deðiþiklik Yapýlmasý Hakkýnda Kanunun 4 üncü maddesi ile 4447 sayýlý Ýþsizlik Sigortasý Kanununa geçici 26 ncý madde eklenerek pandemi süresince kýsa çalýþma ödeneðinden veya nakdi ücret desteðinden yararlanan sigortalýnýn normal çalýþma süresine dönmesi halinde sigortalýnýn çalýþtýðý özel sektör iþyerine prim desteðinden yararlanma imkaný getirildiðini anýmsattý. Bozkurt, iþverenlerin 4447 sayýlý kanunun geçici 26'ncý maddesinde yer alan prim desteðinden yararlanabilmeleri için ayný kanunun geçici 23'üncü maddesi kapsamýnda 1 Temmuz 2020 tarihinden önce kýsa çalýþma baþvurusunda bulunan özel sektör iþyerlerinde kýsa çalýþma ödeneðinden yararlanan sigortalýlarýn iþyerindeki kýsa çalýþmasýnýn sona ererek ayný iþyerinde haftalýk normal çalýþma sürelerine dönmeleri veya geçici 24' üncü maddesi kapsamýnda 1 Temmuz 2020 tarihinden önce baþvuruda bulunarak nakdi ücret desteðinden yararlanýlmasý ve nakdi ücret desteðinden yararlanan sigortalý için haftalýk normal çalýþma süresine dönülmesi gerektiðini söyledi.

Destek süresinin, korona virüs (Covid-19) gerekçesiyle kýsa çalýþma ödeneðinden ya da nakdi ücret desteðinden yararlanan sigortalýlarýn iþyerinde haftalýk normal çalýþma sürelerine dönmeleri halinde, 31 Aralýk 2020 tarihini geçmemek üzere kýsa çalýþmanýn/nakdi ücret desteðinin sona erdiði tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay olduðunu belirten Bozkurt, destekten, 3 ay süreyle her bir ay için kýsa çalýþma ödeneði alan her bir sigortalý için kýsa çalýþma ödeneði aldýðý aylýk ortalama gün sayýsý ve nakdi ücret desteðinden yararlanan her bir sigortalý için nakdi ücret desteði aldýðý aylýk ortalama gün sayýsý kadar yararlanýlabileceðini ifade etti.

Destek tutarýnýn, prime esas kazanç alt sýnýr üzerinden hesaplanan iþçi ve iþveren hissesi primlerinin tamamý olduðunu, destek tutarýnýn her ay bu iþverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edildiðini kaydeden Bozkurt, desteðin, Ýþsizlik Sigortasý Fonundan karþýlandýðýný kaydetti. Bozkurt, destekten yararlanmak için kapsama giren sigortalýlara iliþkin yapýlacak baþvurularýn, www.sgk.gov.tr adresinden giriþ yapýlmak suretiyle eriþilen "e-SGK/Ýþveren/Ýþveren Sistemi/Teþvikten Faydalanýlacak Sigortalý Tanýmlama" ekranlarýnda yer alan "4447 Sayýlý Kanun Geçici 26. Madde Desteði" menüsü vasýtasýyla yapýlacaðýný belirtti. 

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.