sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Mersin’de parkomat uygulamasý baþladý

  •  26 Þubat 2020 Çarþamba 16:40

Mersin Büyükþehir Belediyesinin hem trafik hem de park sýkýntýsýnýn önüne geçmek amacýyla aylardýr hazýrlýðýný yaptýðý parkomat uygulamasý baþladý. Parkomat sistemi için istihdam edilen 92 personel, trafiðin yoðun olduðu bölgelere daðýlarak çalýþmaya baþladý. Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in kadýn istihdamýna verdiði öncelik ile parkomat çalýþanlarýnýn üçte biri kadýnlardan oluþtu.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in, trafiðin yoðun olduðu bölgelerde vatandaþlarýn park yeri bulma noktasýnda yaþadýðý sorunlarý önlemek ve esnafa rahat nefes aldýrmak amacýyla yeniden gündeme getirdiði parkomat uygulamasý Mersin’de yeniden baþladý.
Büyükþehir Belediye Meclisi tarafýndan oy birliði ile kabul edilen parkomat uygulamasý kapsamýnda iþe alýnan personel, Kongre ve Sergi Sarayýnda aldýklarý eðitimin ardýndan trafiðin en yoðun olduðu yol, cadde ve alanlarda görevine baþladý. 27’si kadýnlardan oluþan toplam 92 personel, kentin çeþitli noktalarýnda parkomat sistemini uyguluyor.

Ýlk 15 dakika ücretsiz
Personel, araç plakasý, park ediþ saati ve peron kodunun üzerinde yazýlý olduðu fiþleri kullandýklarý cihazdan elde ederek, aracýný park eden sürücülere teslim ediyor. Ýlk 15 dakikanýn ücretsiz olduðu uygulamada 15-60 dakika arasý 4 TL, 15-120 dakika arasý 7 TL olarak belirlendi. Maksimum verilen ücret 24 saat araç býrakýlmasý halinde 20 TL olacak. Pazartesiden cumartesiye kadar 08.00-18.00 saatleri arasýnda 6 gün hizmet verilen uygulamada, vatandaþlar kredi kartýyla da ödeme yapabilecek.

“Kadýnlar artýk sahalarda, her yerdeler”
Uzun süredir iþsiz olduðunu ifade eden Fatma Özcan, parkomat için iþe alýnan kadýnlardan biri. Kendisine verilen imkandan dolayý çok mutlu olduðunu dile getiren Özcan, “ÝÞKUR sayfasýndan baþvurumu yaptým. Beni çaðýrdýlar, mülakatýmýzý olduk sonra telefon geldi ve iþe alýndýðým söylendi. Daha sonra iþle ilgili eðitim gördük. Daha sonra da iþimize baþladýk. Forum bölgesindeyim. Parkomat sistemi trafiðin en yoðun olduðu yerlerde seçildi, trafik biraz olsun rahatladý bu konuda. Saat usulü çalýþýyoruz. Fiþ kesiyoruz, uygun bir ücret ödüyorlar. Kadýnlar artýk sahalarda, her yerdeler ve insanlardan, halkýmýzdan çok olumlu tepkiler alýyor. Kadýnlar kendi ayaklarýnýn üstünde durduðunda özgüvenleri artýyor. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer’e biz kadýnlara öncelik tanýdýðý için çok teþekkür ediyorum. Kadýnlar üzerine olan projelerinin devamý gelirse çok mutlu oluruz. Bize vermiþ olduðu özgüven için de ayrýca teþekkür ediyorum, projelerin devamýný diliyorum” dedi.

“Erkek iþi olarak bilinen bir iþ ama biz kadýnlar da baþarabiliyoruz”
Parkomat sistemine dair insanlardan olumlu tepkiler aldýðýný vurgulayan 24 yaþýnda ve bir çocuk annesi olan Helin Uçansu ise “Dört-beþ senedir iþsizdim, iþ bulamýyordum. Ýnternet sitesinden gördüm iþ ilanýný, baþvuruda bulundum. Eðitimde vatandaþlarla nasýl ilgilenmemiz ve cihazý nasýl kullanmamýz gerektiði, ücretlere dair bilgiler verdiler. Benim olduðum bölge bölgede günlerce, aylarca araçlarýný býrakýp gidenler varmýþ. Vatandaþlar ‘bunlarýn önüne geçtiniz’ diyorlar, çok mutlular. Esnaf da bu yönden çok mutlu. Birçok vatandaþýmýz memnun bu durumdan. Ýþ ayakta yapýlan, ‘erkek iþi’ olarak bilinen bir iþ ama biz kadýnlar da baþarabiliyoruz” diye konuþtu.

“Vatandaþlar, Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer’e çok teþekkür ediyor”
Parkomat çalýþanlarýndan Hüseyin Öztürk de uygulamanýn vatandaþ açýsýndan da esnaf açýsýndan da çok iyi olduðunu, trafiði rahatlattýðýný dile getirerek, “Bir yýldýr iþsizdim. Çok güzel bir uygulama oldu. Vatandaþlar, Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer’e çok teþekkür ediyor, selamlarýný iletiyor. Buradan da iletmiþ oldum. Esnaf açýsýndan da vatandaþ açýsýndan da çok iyi bir uygulama oldu. Ýstihdam saðlandý” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.