sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Cumhurbaþkaný Atama kararý Resmi Gazete’de

  •  31 Aðustos 2019 Cumartesi 21:45

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn imzasýyla yayýmlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý Baþkan (Guvernör) Yardýmcýlýklarýna, Oðuzhan Özbaþ ve Murat Çetinkaya atandý. Karar, 1211 sayýlý Kanunun 29’uncu maddesi ile 3 sayýlý Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereðince alýndý.

Murat Çetinkaya kimdir?

1970 yýlýnda doðan Murat Çetinkaya, 1988 yýlýnda TED Ankara Koleji'nden, 1992 yýlýnda da Orta Doðu Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliðinden mezun oldu. Yüksek lisansýný Marmara Üniversitesi Bankacýlýk ve Sigortacýlýk Enstitüsü-Bankacýlýk anabilim dalýnda tamamladý.

 

Meslek hayatýna T.C. Ziraat Bankasý A.Þ. Fon Yönetimi Müdürlüðünde baþlayan Çetinkaya, Tekstilbank ve Diler Yatýrým Bankasý hazine bölümlerinde çalýþtý. Çetinkaya 2010-2017 arasýnda ise Halk Yatýrým Menkul Deðerler AÞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Portföy Yönetimi AÞ kurucu Yönetim Kurulu Baþkan Vekili olarak görev yaptý. Haziran 2017'de Borsa Ýstanbul Grubuna geçen Murat Çetinkaya, Borsa Ýstanbul Yönetim Kurulu Baþkan Vekili ve Genel Müdürü, Ýstanbul Takas ve Saklama Bankasý Yönetim Kurulu Baþkaný olarak çalýþtý. Çetinkaya, Borsa Ýstanbul'daki çalýþma döneminde Türk Lirasý finansal mimari ve pay piyasasý pazar yapýlanmasý üzerine odaklandý.

Dr. Oðuzhan Özbaþ kimdir?

1971 yýlýnda doðan Oðuzhan Özbaþ ise 1993 yýlýnda Boðaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliði Bölümünden mezun oldu. Sonrasýnda eðitim hayatýna Amerika'da devam eden Özbaþ, 1995 yýlýnda Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Endüstriyel Yönetim Yüksek Lisans programýný birincilikle tamamladý.

Ýþ hayatýna Ford Motor Company'de baþlayan Özbaþ, þirketin hazine bölümünde 1998 yýlýna kadar görev yaptý. 1998-2002 yýllarý arasýnda Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Finansal Ekonomi üzerine doktorasýný aldý. Özbaþ, 2002 yýlýnda araþtýrmacý öðretim üyesi olarak Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne (University of Southern California) katýldý. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde dersler veren Özbaþ, kurumsal finans, reel yatýrým, kaynak daðýlýmý ve aktarýmý, sermaye piyasasý düzenlemesi ve iktisadi organizasyon teorisi alanlarýnda bilimsel araþtýrmalar yaptý. 

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.