sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝNDE ’KADIN VE AÝLE HÝZMETLERÝ MÜDÜRLÜÐÜ’ KURULDU

  •  21 Mayýs 2024 Salý 11:41

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin teþkilat þemasý yenilenirken, belediye bünyesinde Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü kuruldu. Yapýlan görevlendirmeyle eski nikah memuru Ayþe Bulat, Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürü oldu.

’Yüzü gülen, nefes alan Toroslar’ hedefiyle çalýþan Toroslar Belediye Baþkaný Abdurrahman Yýldýz, Toroslar’da kadýna ve aileye verdiði deðeri ortaya koydu. Belediye bünyesinde Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü kuruldu. Yapýlan görevlendirmeyle eski nikah memuru Ayþe Bulat, Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürü oldu.

 

 

Baþkan Yýldýz, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde hizmet veren Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðünü ziyaret ederek, birim müdürü Ayþe Bulat’tan hayata geçirilecek çalýþmalar ve projeler ile ilgili bilgiler aldý.

 

 

Toroslar Belediye Baþkaný Abdurrahman Yýldýz, burada yaptýðý konuþmada, kadýnlarýn kendi ayaklarý üzerinde durabilmeleri, kendi yaþamlarýný organize edebilmeleri için Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðünü kurduklarýný söyleyerek; “Bu müdürlüðümüzün altýnda Kadýn Danýþma ve Çocuk Danýþma birimleri de oluþturacaðýz. Dayanýþma iliþkileri ile Toroslar Belediyesinde yeni bir dönem baþlatacaðýz” dedi.

 

 

Baþkan Yýldýz, bugüne kadar Toroslar Belediyesinde böyle bir müdürlük ihdas edilmediðini de hatýrlatarak, "Bizden önceki dönemde kadýnlar ile ilgili bir kýsým çalýþmalar yapýlýyordu ancak bu çalýþmalar daha çok Sosyal Hizmetler Müdürlüðüne baðlý alt birimlerde gerçekleþtiriliyordu. Bunun sosyal dayanýþma destekleriyle yürütülmesi yeterli deðil. Biz, kampanya dönemimizde de söylemiþtik. Kadýnlar her anlamda ve her alanda bizim için önemli. Buna iliþkin verdiðimiz sözlerimiz de vardý. Özellikle mahallelerimiz içerisinde kadýnlarýmýzýn yaþamlarýný kolaylaþtýracak ve onlarýn sosyalleþmelerini saðlayacak, çocuklarýný belli bir saat býrakýp kendi iþlerini görebilecekleri alanlar oluþturmak ve kreþlere de deðinmiþtik. Ýhtisas Sanayi Sitelerimizi tartýþýrken, ayný zamanda Kadýn Sanayi Sitesi de oluþturalým demiþtik. Bu dünyada erkeklerin yaptýðý hangi iþ varsa mutlaka kadýnlarýmýz yapýyor ve bunu en üst düzeyde baþarýyorlar. Kadýnlarýmýz, kendileri ve çocuklarý için Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðümüze gelip her açýdan faydalanabilirler. Projelerimize destek ve ortak olabilirler. Belediyemizin kadýn çalýþmalarýna iliþkin bütün önerilerin ve tekliflerin arkasýnda olacaðýz. Buradaki üretimlerimizin tamamýna da kadýnlarýmýz ortak edilecek, güç birliðinin saðlanmasý gerçekleþtirilecek” diye konuþtu.

 

 

“Toroslarýmýzda kadýnlarýmýz için baþka bir hayat, baþka bir gün baþlýyor ve baþka bir güneþ baþlýyor” diyen Baþkan Yýldýz; “Toroslarýmýzdaki yaþamý kadýnlar için daha yaþanabilir, daha konforlu ve daha kaliteli hale getirmek için Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðümüzü kurduk. Geçen meclisimizde bunu karar altýna aldýk, teþkilat þemamýza ekledik ve müdürümüzü tayin ettik. Bu çalýþmalarýn önünü açan her iþin içerisinde bizzat ben olacaðým ve destek vereceðim" ifadelerini kullandý.

 

 

Toroslar Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayþe Bulat da Toroslar Belediye Baþkaný Abdurrahman Yýldýz’ýn talimatlarý doðrultusunda kadýnlarýmýzýn hayatýn her alanýnda önemli bir konumda bulunmasý için çalýþmalar gerçekleþtireceklerini söyledi. Bulat; “Korucuyu ve önleyici hizmetlerimizi geliþtirmek ve yürütmek baþlýca amaçlarýmýz arasýndadýr. Kadýnlara ve çocuklara yönelik uygun projelerimiz ile saðlýk, eðitim, kültür gibi birçok alanda kadýnlarýmýzý söz sahibi yaparak ailelerimizin, çocuklarýmýzýn yanýnda olacaðýz. Mutlu kadýn, mutlu aile ve mutlu toplum þeklinde oluþan zincirin her halkasýný kadýnýn eliyle güçlendirip geliþtireceðiz. Baþta çocuklarýmýz olmak üzere sevgi, dayanýþma ve hoþgörü içerisinde daha güzel yarýnlarý birlikte baþaracaðýz. Kadýn olan her yerdeyiz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.