sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZEL’DEN SÜLEYMAN SOYLU ÇAÐRISI: DOKUNULMAZLIÐI KALDIRILSIN VE KAPLAN SORUÞTURMASINDA BÝLDÝKLERÝNÝ ANLATSIN

  •  17 Mayýs 2024 Cuma 12:41

Ankara emniyetini sarsan Ayhan Bora Kaplan soruþturmasýyla ilgili deðerlendirmelerde bulunan CHP Genel Baþkaný Özgür Özel’den dikkat çeken bir Süleyman Soylu çýkýþý geldi. Soruþturmanýn düzgün bir þekilde yürümesi için Soylu hakkýnda fezleke hazýrlanmasý gerektiðini belirten Özel, "Gelecek oy birliðiyle karma komisyondan geçecek ve dokunulmazlýðý kaldýrýlacak. Sonra yargý önünde bildiði her þeyi anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin" dedi.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, katýldýðý bir televizyon programýnda gazetecilerin gündeme iliþkin sorularýna yanýt verdi. Özel, Ayhan Bora Kaplan soruþturmasý hakkýnda dikkat çeken bir çýkýþ yaparak, soruþturmada gizli öznelerden biri olduðunu ifade ettiði Süleyman Soylu'nun dokunulmazlýðýnýn kaldýrýlýp yargý önünde bildiklerini anlatmasý gerektiðini yoksa iþin en önemli kýsýmlarýndan birinin üstünün kapalý kalacaðýný ifade etti.

 

Ankara’da "Kaplanlar" olarak bilinen suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Ayhan Bora Kaplan, 8 Eylül 2023 tarihinde Almanya'ya gitmek üzere Esenboða Havalimaný yolunda Ankara Emniyet Müdürlüðü ekiplerince gözaltýna alýndý. Soruþturma kapsamýnda 28 kiþi tutuklandý, 61 þüpheli hakkýnda iddianame düzenlendi. Bu operasyonun bir ayaðý da emniyete sýçradý ve gizli tanýk ifadesiyle bazý polislerin suç örgütüyle baðlantýlý olduðu iddia edildi. Ankara Emniyet Müdürlüðü'nde görevli 3 polis müdürü ve 1 komiser gözaltýna alýndý. Daha sonra ise Serdar Sertçelik'in yasa dýþý yollarla yurt dýþýna kaçýrýlmasýyla ilgili 3 sivil ve 1 komiser gözaltýna alýndý. Böylece gözaltý sayýsý 8'e çýktý.

 

Ayhan Bora Kaplan soruþturmasý hakkýnda konuþan Özgür Özel, "15 Temmuz gecesi muhataplarýmýzý aradýk, Meclis'in açýlmasý gerekir, gelirler burayý sararlar meclisi ele geçirmiþ olurlar meclisi açýp buradan direnelim dedik. Döndük dolaþtýk Meclis'e gittik, ikinci konuþmayý ben, üçüncü konuþmayý Mehmet Muþ, Erhan Akçay, sonra Bekir Bozdað konuþtu. O sýrada bizim yanýlmýyorsam Levent Gök konuþtu. Süleyman Soylu da orada oturuyor. Ben Süleyman Bey konuþsun dedim. O zaman Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný kendisi. Kalktý geldi, kürsüye ve Meclis Baþkaný'na dedi ki, benim zamaným geldi arkadaþlarla TRT önünde buluþacaðým gençlerle dedi" ifadelerini kullandý.

 

Özel, "Sonra Soylu'nun TRT önüne gittiði, kayýp silahlar konusunda TRT önünde buluþtuðu birtakým sivil kiþilere silah daðýttýðý tartýþmalarý yapýldý. O kiþilerin kapanýn ekibi olduðu ortaya çýktý. Kaplan, korsan cd, torbacý, gasp falan ve Soylu ile randevulaþma. Sonra bu kiþilerin Ayhan Bora Kaplan ekibi olduðu ortaya çýktý. Belli bir süre sonra Soylu Ýçiþleri bakaný oluyor ardýndan da Soylu'nun tartýþmalý süreci.

 

Ayhan Bora Kaplan'ýn himaye edildiðine iliþkin iddialar çok ciddi. Herkes bu süreçte birbirini suçlarken aslýnda gizli özne diyebileceklerimizden biri de Süleyman Soylu. Eðer bu soruþturma dört baþý mamur yürüyecekse Soylu hakkýnda bir fezleke hazýrlanacak, gelecek, oy birliði ile karma komisyondan geçecek, dokunulmazlýðý kaldýrýlacak, yargý önünde bildiklerini anlatacak ki bu olay gerçekten çözülebilsin. Soylu'nun dokunulmazlýðýný kaldýrmazsanýz ve yüce divan önüne çýkarmazsanýz zaten bu olayýn en önemli kýsýmlarýndan bir tanesinin üstü kapalý kalýr." sözleriyle Soylu'nun yargýlanmasý gerektiðini ifade etti.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.