sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "ÝLÝMÝZDE 4 VARLIÐIMIZ UNESCO’NUN GEÇÝCÝ LÝSTESÝNDE YER ALIYOR"

  •  15 Mayýs 2024 Çarþamba 11:12

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de 4 varlýðýn UNESCO’nun geçici listesinde yer aldýðýný belirterek, öncelikle hedeflerinin bu eserlerin kalýcý listeye alýnmasýný saðlamak olduðunu ifade etti.

Ýl Tanýtým ve Geliþtirme Kurulu Toplantýsý Vali Pehlivan baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Geçen yýl ekim ayýndaki toplantýda alýnan kararlar doðrultusunda yapýlan çalýþmalar deðerlendirildi, gündem maddeleri görüþülerek karara baðlandý.

 

’GezsenMersin’ ve ’Go_Mersin’ adlý sosyal medya hesaplarýnýn Mersin’in tanýtýmýna yönelik yaptýðý katkýya dikkat çeken Türkiye Tanýtým ve Geliþtirme Ajansý (TGA) yetkilileri, Mersin’in turizm altyapýsý, misafirperverliði ve geliþen sektörleri sayesinde yerli ve yabancý turist sayýsýnýn her geçen gün arttýðýna yönelik sayýsal verileri sunmasýnýn ardýndan turist sayýsýný artýrmaya yönelik yapýlacak çalýþmalar hakkýnda sunumlar gerçekleþtirdi.

 

 

Toplantýda konuþan Vali Pehlivan, turizm ve tanýtým alanýndaki çalýþmalarýný, Kültür ve Turizm Bakanlýðý’nýn desteðiyle ilgili kurum, kuruluþ ve sektör paydaþlarý ile iþbirliði içinde sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda odaklandýklarý konulardan birinin turistik ziyaretler açýsýndan önem arz eden UNESCO Dünya Mirasý eser ve varlýklar olduðunu vurgulayan Pehlivan: "Ýlimizde 4 varlýðýmýz UNESCO’nun geçici listesinde yer alýyor. Öncelikle hedefimiz bu eserlerin kalýcý listeye alýnmasýný saðlamak. Bu maksatla Türkçe ve Ýngilizce, Dünya Mirasý Mersin dergisini hazýrlattýk. Bakanlýðýmýzýn GoTürkiye çatýsý altýnda GoMersin ve GezsenMersin dijital sayfalarýmýzýn etkileþimi her geçen gün artýyor. Önümüzdeki haftalarda Turizm Çalýþtayý düzenlemeyi, haziranýn ilk haftasý yaz sezonunun baþlamasý vesilesiyle çeþitli tanýtým etkinlikleri gerçekleþtirmeyi planlýyoruz" dedi.

 

Valilik toplantý salonunda yapýlan toplantýya Vali Yardýmcýsý Ýbrahim Küçük ve Ýl Tanýtým ve Geliþtirme Kurulu üyeleri katýldý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.