sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA ’SOKAK HAYVANLARI ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENECEK

  •  14 Mayýs 2024 Salý 12:15

Tarsus Belediyesi sokak hayvanlarýna yönelik toplumsal farkýndalýðý artýrmayý amaçlamak için 16-17 Mayýs tarihlerinde ’Sokak Hayvanlarý Çalýþtayý’ düzenlemeye hazýrlanýyor.

Tarsus Belediye Baþkaný Ali Boltaç, göreve gelmesinin ardýndan önemli toplumsal konular ile ilgili çalýþmalar gerçekleþtirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi 16-17 Mayýs tarihleri arasýnda ’I. Sokak Hayvanlarý Çalýþtayý’ gerçekleþtirecek. Çalýþtay, sokak hayvanlarýnýn karþýlaþtýðý zorluklarý anlamayý, haklarýný ve imkanlarýný geliþtirmeyi amaçlýyor. Ayrýca, sokak hayvanlarýyla ilgili yasal geliþmeleri irdeleyerek hayvan refahýyla ilgili çözümler üretmeyi hedefliyor.

 

Çalýþtaya hayvan haklarý savunucularý, yerel yönetim temsilcileri, veterinerler ve çeþitli kurum/kuruluþlar katýlacak. Bu alanda çalýþmalar yapan, Mersin Veteriner Hekimler Odasý Baþkaný Bektaþ Þenay, Haykonfed Baþkaný Nesrin Çýtýrýk, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Funda Eþki, Tarým ve Orman Bakanlýðý 7. Bölge Müdürlüðü Mersin Þube Müdürlüðü’nden Deren Civaoðlu, Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý’ndan Hünkar Yýkýlmaz, Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Hayvan Haklarý Þube Müdürlüðü ve Gönüllü Hayvansever Sibel Gazi konuþmacý olarak yer alacak.

 

Katýlýmcýlarýn görüþleri ve çýktýlar, sokak hayvanlarýnýn yaþam kalitesini artýrmak için önemli bir yol haritasý oluþturacak olan bir rapora dönüþtürülecek.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.