sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN’DAN DÝKKAT ÇEKEN ÇIKIÞ: YARGI ELEÞTÝRÝLEMEZ DEÐÝLDÝR

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 11:46

Danýþtay’ýn 156. Kuruluþ Yýl Dönümü Töreni’nde açýklamalarda bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Siyaset kurumu nasýl layüsel deðilse, yargý da eleþtirilemez deðildir. Yargýnýn kararlarýný beðenmeyebilir, itiraz edebilir, hoþnutsuzluðumuzu açýkça dile getirebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalýdýr. Terörü övmediði, þiddeti teþvik etmediði ve hakarete varmadýðý sürece insanlar fikirlerini farklý mecralarda özgürce yazabilir, paylaþabilir" dedi.

Yargýnýn de eleþtirilebilir olduðunu ifade eden Erdoðan, "Sosyal medyadaki acýmasýz linç kültürünün maðdur ettiði kesimlerin en baþýnda yargý organlarýmýz ve mensuplarýmýz geliyor. Çok önemli, çok hassas ve mesuliyeti hakikaten aðýr bir görevi icra eden yüksek yargý üyelerimiz, savcýlarýmýz, hakimlerimiz ne yazýk ki zaman zaman eleþtiri sýnýrlarýný aþan haksýz ithamlara muhatap oluyor. Çok net söylemek isterim siyaset kurumu nasýl layüsel deðilse, yargý da eleþtirilemez deðildir. Yargýnýn kararlarýný beðenmeyebilir, itiraz edebilir, hoþnutsuzluðumuzu açýkça dile getirebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalýdýr. Terörü övmediði, þiddeti teþvik etmediði ve hakarete varmadýðý sürece insanlar fikirlerini farklý mecralarda özgürce yazabilir, paylaþabilir" dedi.

 

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn açýklamalarýndan öne çýkan diðer satýrbaþlarý ise þöyle;

Yargýnýn ideolojik kamplaþmalardan uzak tutulmasý gerektiðine dikkat çeken Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Ülkenin selameti yerine belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar kadrocu anlayýþlarýn devletimizin kurumlarý içinde tekrar yuvalanmasýna izin vermeyeceðiz." dedi.

 

Erdoðan konuþmasýnda yeni anayasa sürecine de deðindi. "Ülkemize siviller tarafýndan hazýrlanmýþ yeni bir anayasa kazandýramadýk. Cumhuriyetimizin 100'üncü yýlýnýn darbe ürünü bir anayasayla geçirilmiþ olmasýný Türkiye demokrasisine yakýþtýramýyoruz." diyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, yeni anayasanýn Türk demokrasisi açýsýndan önemli bir kilometre taþý olacaðýný vurguladý.

 

"Siyaset kurumunun, ekonomik ve sosyal sorunlarý öne sürerek, sivil anayasa ihtiyacýný gündemden düþürmek istemesini doðru bulmuyoruz." diyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, siyasette yaþanan yumuþama sürecinin yeni anayasa süreci için önemli bir fýrsat olduðunu söyledi.

 

Erdoðan, "Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri idarenin yargýsal denetimidir. Bu ilkenin hayata geçmesi ancak idarenin her türlü eylem ve iþlemlerinin yargý denetimine tabi olmasýna baðlýdýr. Bu misyonun ülkemizdeki temsilcisi de Danýþtay'dýr. Danýþtayýmýz, kamu ile vatandaþ arasýndaki ihtilaflarýn çözümünde nihai karar vericidir. Makamlarýmýz ve ünvanlarýmýzdan öte 85 milyonun bir ferdi olarak hepimiz þu gerçeðe yürekten inanýyoruz; nasýl geç gelen adalet adalet deðilse, topluma güven veren ve eriþilebilir adalet sistemi de bekamýzýn güvencesidir. Devlet, adaletle hükmettiði, adalet daðýttýðý müddetçe güçlüdür. Dimdik ayaktadýr. Adaletin olmadýðý yerde huzur, refah olmaz. sözlerini kullandý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.