sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSVEÇ ÝSTANBUL BAÞKONSOLOSU STRÖMQUÝST BAÞKAN SEÇER ÝLE GÖRÜÞTÜ

  •  10 Mayýs 2024 Cuma 10:33

Ýsveç Ýstanbul Baþkonsolosu Johanna Strömquist ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ile bir araya geldi.

Strömquist ve beraberindeki heyeti Mersin’de aðýrlamaktan mutluluk duyduðunu belirten Seçer, heyete Mersin hakkýnda bilgiler verdi. Mersin’in 2,5 milyon fiili nüfusa sahip bir kent olduðuna dikkat çeken Seçer, birçok ülkeden ve milletten insanýn farklý gerekçelerle Mersin’e gelip yaþadýðýný söyledi. Mersin’in birçok sektörü bünyesinde barýndýran bir kent olduðunu söyleyen Seçer, “Mersin’de sektör çeþitliliði var ve bu sektörler de oldukça dinamik. Mersin lokasyon itibariyle de birçok imkâný bünyesinde barýndýrýyor. Çok stratejik bölgede ve ülkenin, bölgenin, doðal olarak da Doðu Akdeniz’in dünyaya açýlan bir kapýsý niteliðinde” dedi.

 

Özellikle Mersin Limaný’nýn kente çok önemli bir deðer kattýðýna vurgu yapan Seçer, “Mersin’i bundan yaklaþýk 200 yýl önce oluþturan temel öge Mersin Limaný’dýr. Mersin Limaný’nýn oluþmasýndan sonra Mersin çok hýzlý geliþen, büyüyen ve bugünkü konuma gelen bir kent haline geldi. 200 yýldýr Mersin ticaret üzerine konumlanmýþ, kurulmuþ ve geliþmiþ kent hüviyetinde” diye konuþtu. Mersin’in geleceðe dair olumlu geliþmeler yaþayacaðýný düþündüklerini belirten Seçer, Mersin ile ilgili çok güzel geliþmeler beklediklerinden söz ederek, “Hem kamu hem de özel sektör yatýrýmlarý Mersin’i her geçen gün çok daha önemli hale getiriyor” ifadelerini kullandý.

 

Ýstanbul Baþkonsolosu JohannaStrömquist ise Mersin’de olmaktan dolayý duyduðu mutluluðu ifade ederek, “Mersin’e ilk ziyaretim. Ýþ birliðiniz için teþekkür ediyorum ve bu iliþkilerin daha da geliþmesini umuyoruz. Bu yüzden de buradayýz ve ziyaretinize geldik” dedi. Ziyarette, Ýsveç Ýstanbul Baþkonsolosu Strömquist, Ýsveç Ýstanbul Baþkonsolosluðunun çalýþmalarý hakkýnda bilgiler vererek iþ birliðine hazýr olduklarýný ifade etti. Baþkonsolos Strömquist, Ýsveç’teki yatýrýmcýlarý da Türkiye ve Mersin’e getirebileceklerinden söz etti.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.