sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN:" KAZALARIN YÜZDE 95’Ý ÝNSAN KAYNAKLI HATALARDAN OLUYOR"

  •  8 Mayýs 2024 Çarþamba 10:58

Trafik kazalarýnýn yüzde 95’inin insan kaynaklý hatalardan olduðuna dikkat çeken Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, temel amacýn kazalarýn sýfýrlanmasý olduðunu denetleme sorumluluðu olan birimlerin sonuna kadar görevlerini etkin bir þekilde yapacaðýný, herkesin de kurallara uymasýnýn gerektiðini söyledi.

Mersin’de ’Karayolu Trafik Güvenliði ve Karayolu Trafik Haftasý’ kapsamýnda Beþiktaþ meydanýnda emniyet, jandarma, itfaiye ve ilgili kurumlar tarafýndan stantlar kuruldu. Vali Ali Hamza Pehlivan ile il protokolü, vatandaþlar ve öðrenciler stantlarý gezdi. Öðrencilerle sohbet eden Vali Pehlivan, tavsiyeler de bulundu. Güzergahta polisler denetim yaparken Vali Pehlivan’da sürücüleri trafik kurallarýna uyulmasý konusunda uyardý.

 

Emniyet, jandarma trafik birimleri ile deniz trafiðinde de sahil güvenliðin hafta nedeniyle çeþitli faaliyetler düzenlediðini belirten Vali Ali Hamza Pehlivan," Bugün olduðu gibi özellikle çocuklarýmýzla bir araya gelerek trafik kurallarýný hep birlikte artýrmaya çalýþýyoruz. Çünkü onlar bu okul sýralarýnda öðrencilik yýllarýnda bu konuda bilinçlenirlerse ilerde onlarda sürücü olduklarýnda trafikte çok daha dikkatli olurlar" dedi.

 

Mersin’de 800 binin üzerinde motorlu taþýt olduðuna dikkat çeken Vali Pehlivan," Bu önemli bir rakam. Ülke genelinde de 30 milyona yakýn araç trafikte seyrediyor. Trafik bu kadar yoðun sirkülasyonun olduðu bir alan her geçen gün devletimizin yatýrýmlarýyla yollarýmýzýn alt yapýsý ve üst yapýsý iyileþiyor. Otoyollar çok daha fazla yapýlýyor yapýlmaya devam ediyor. Dolayýsýyla seyahatin hýzý konforu ve güvenliði bir anlamada artýyor ama bu yollarýn standartlarýn yükselmesi tek baþýna yeterli deðil. Sürücülerin ayný hassasiyette artan bir hassasiyete kurallara uymasý gerekiyor. Ýstatistikler gösteriyor ki, trafik kazalarýnda yüzde 95’i hýz limitlerine uymama, kýrmýzý ýþýk ihlali, hatalý þerit ihlali, alkolü araç kullanma, ve kavþaklarda kurallara uymamadan kaynaklanýyor. Kazalarýn yüzde 95’i saymýþ olduðum bu kusurlardan bu hatalardan yani insandan kaynaklý insanýn hatasýndan kaynaklý oluþuyor.” diye ekledi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.