sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YATIRIMCILAR VE PROJELER "AR-GE PROJE PAZARI 2024" ETKÝNLÝÐÝNDE BULUÞTU

  •  8 Mayýs 2024 Çarþamba 10:54

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi tarafýndan bu yýl 13’üncüsü düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarý 2024" etkinliði baþladý.

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uður Oral Kültür Merkezi’nde 2 gün sürecek olan "Ar-Ge Proje Pazarý 2024" etkinliðine 72 proje katýldý. Yoðun bir katýlýmla baþlayan ve yarýn da devam edecek olan ’MEÜ Ar-Ge Proje Pazarý’nýn temel hedefinin proje hazýrlama kültürünün olgunlaþmasý ve bu sayede Ar-Ge bilincinin yaygýnlaþmasýný saðlamak olduðu belirtildi.

 

Somut bir Ar-Ge düþüncesi ya da projesine sahip öðrencilerin ve araþtýrmacýlarýn ilgili sanayi kuruluþ temsilcileri ile bir araya gelmesine imkan saðlayan etkinliðin ana temalarýnýn biyomedikal, biyoteknoloji, çevre, gýda, tarým, makine, elektrik ve elektronik teknolojileri ile diðer alanlar olarak belirlendiði ifade edildi.

 

MEÜ Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, etkinliðin 1503 Proje Pazarlarý Destekleme Programý kapsamýnda Mersin TTO koordinasyonunda ve çeþitli kurumlarla iþ birliði içinde yapýldýðýný söyledi. 104 proje baþvurusu yapýldýðýna dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, “Bu projelerden 16 jüri üyesinin ön deðerlendirmesi sonucunda etkinliðimizde 72 projeye yer verilmiþtir. Ýlk üç proje, jüri üyeleri tarafýndan belirlenecek ayrýca 2 projeye de mansiyon ödülü takdim edilecektir“ dedi.

 

Etkinliðin akademik sorumlusu Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölüm Baþkaný ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Fahri Özsungur ise proje pazarlarýnýn üniversite ve sanayicileri bir araya getirmekten öte bütünleþtirici ve sinerji getirici bir özeliði bulunduðunu kaydetti.

 

Öðrencilerin ve akademisyenlerin projeleriyle sanayici arasýndaki iþ birliðinin artýrýlmasýnýn ileriye dönük fikirler için bir öncü olacaðýný belirten Doç. Dr. Özsungur, “Bu etkinliðin daha da büyüyerek üniversitemiz misyon ve vizyonumuzla baðlantýlý olarak uluslararasý arenada önemli baþarýlara yol açacaðýný düþünüyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.