sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "MERSÝN’DE TKDK PROJELERÝNE 3.6 MÝLYAR LÝRA DESTEK SAÐLANDI"

  •  25 Nisan 2024 Perþembe 09:38

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TKDK tarafýndan uygulanan IPARD projeleri çerçevesinde Mersin’de toplam 486 projeye destek verildiðini belirterek, "Bu yatýrýmlarýn toplam deðeri bugünün rakamlarýný ifade edecek olursak, 3.6 milyar lira. Projelerin hayata geçirildiði noktalarda da 5 bin ilave istihdam saðlamýþýz" dedi.

Vali Pehlivan, Tarým ve Kýrsal Kalkýnmayý Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin Ýl Koordinatörlüðünce, Suphi Öner Öðretmenevi’nde düzenlenen IPART 3 tanýtým toplantýsýna katýldý. TKDK tanýtým videosu gösteriminin ardýndan konuþan Vali Pehlivan, Mersin’de hemen hemen her hafta tarým ve tarýmla ilgili bir hususu ele aldýklarýný söyledi. Ayný zamanda alanda tarýmsal faaliyetlerin takibini ve bazý tespitleri yerinde gerçekleþtirmeyi de önemsediklerini kaydeden Vali Pehlivan, bu konularda yaþanan sýkýntýlarý, beklentileri yerinde görerek, deðerlendirmek üzere ilgili birimlerle de bir gayret içerisinde olduklarýný ifade etti.

"Çiftçimiz nerede, biz de oradayýz" sloganýný her fýrsatta dile getirdiklerini vurgulayan Vali Pehlivan, "Neden böyle söylüyoruz? Çünkü emektar çiftçilerimiz gerek tarýmsal faaliyetlerde ki, buna hayvancýlýk faaliyetlerini, arýcýlýk faaliyetlerini, balýkçýlýk faaliyetlerini hepsini dahil ederek ifade ediyoruz. Alýn teri ortaya koyuyorlar. Emek ortaya koyuyorlar. Ürün üretmek ve bu ürettikleri ürünleri kýymetlendirmeye çalýþýyorlar. Bize düþen de devletimiz adýna ortaya konulan bu emeðin karþýlýðýný bulmasýný saðlamak" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.