sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 23 NÝSAN KUTLANDI

  •  24 Nisan 2024 Çarþamba 09:14

Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý coþkuyla kutlandý.

Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanýnda düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Murat Fýrat, Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, milletvekilleri, ilçe belediye baþkanlarý, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaþlar ve öðrenciler katýldý.

Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýyla devam eden törende konuþan Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramýmýz kutlu olsun’ diyerek þöyle devam etti; "Çocuklarýn sesleri ve gülüþleri dünyayý bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarýmýz için bayram yeri deðil maalesef dünyamýz. Çocuk her yerde çocuk deðil. Suriye’de kayýp, Yemen’de açtýr. Gazze’de þehit, Afrika’da iþçidir, Doðu Türkistan’da mazlumdur, maðdurdur. Bir an önce çocuklarýmýzýn maruz kaldýðý bu zulümlerin bitmesini, dünyamýzýn, çocuklarýmýz için daha yaþanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarýmýzýn güldüðü ve her gününü bayram tadýnda yaþadýðý bir dünya olsun istiyorum."

Durmuþ, sözlerini "Baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaþlarý ve aziz þehitlerimizi saygýyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanýn bütün çocuklarýna barýþ, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladý.

Gösterilerin ardýndan çeþitli yarýþmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu þekere ilgi gösterdi

Halk oyunlarý gösterilerinin sunulduðu etkinlikte, çocuklar, alanda çeþitli hayvan ve karakter kostümleri giymiþ kiþilerle fotoðraf çektirdi. Tören sonunda Þehit Fýrat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu þeker ve dondurma daðýtýldý. Aileleriyle sýraya giren çocuklar pamuklu þeker ve dondurma alabilmek için yoðunluk oluþturdu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.