sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

OTOBÜSTE YAÞLI ÇÝFTÝ DARP DAVASINDA OKUL MÜDÜRÜNE TAHLÝYE

  •  26 Mart 2024 Salý 09:28

Mersin’de otobüste engelli yaþlý adam ve eþinin darp edilmesiyle ilgili davanýn duruþmasýnda tutuklu sanýklardan okul müdürü Ýsmet T., 3 yýl 1 ay 15 gün hapis cezasýna çarptýrýlýrken, tutuklulukta geçirmiþ olduðu süre nazara alýnarak tahliyesine karar verildi.

Mersin’de 15 Aralýk 2023 tarihinde meydana gelen yaþlý çiftin otobüste darp edilmesiyle ilgili davanýn 4. duruþmasý Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruþmada tutuksuz yargýlanan Ramazan Polat ve eþi Hamdiye Polat ile taraflarýn avukatlarý hazýr bulundu. Tutuklu sanýk Ýsmet T. ile 22 Mart’taki duruþmada ’kaçma þüphesi’ olmadýðý gerekçesiyle tahliye kararý verilen oðlu A.O.T. duruþmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBÝS) ile baðlandý.

"Olay ilk gerçekleþtiðinde hiçbir piþmanlýk göstermemiþtir"

Önceki duruþmaya mazeret göstererek katýlmayan Ramazan Polat ve Hamdiye Polat, ’alenen hakaret ve tehdit içerikli söz’ kullanýmýna yönelik suçlamayla ilgili savunma yaptý. Ramazan Polat’ýn avukatý Selin Sürmeli de önceki aþamalarda yazýlý ve sözlü olarak beyan ettikleri savunmalarýnýn tekrar ettiklerini belirterek, "Ýsmet T. olayýn baþlangýcýnda kamera görüntüleriyle sabit olan olaylarý inkar ederek adaleti yanýltma eyleminde bulunmuþtur. Olay ilk gerçekleþtiðinde hiçbir piþmanlýk göstermemiþtir. Biz bu sebeple Ýsmet T.’nin takdir indirim hakkýndan faydalanmamasýný talep ederiz. Müvekkillerim kendilerine hakaret içerikli söz sarf etmesi için zorlanmýþtýr. Haksýz tahrike karþý haksýz tahrik hükümleri uygulanmayacaðýndan Ýsmet T.’nin en üst hadden cezalandýrýlmasýný talep ediyoruz" dedi.

17 yaþýndaki A.O.T. ise Ramazan ve Hamdiye Polat’ýn beyanlarýnýn ardýndan, "Ýlk eylemi babama karþý Ramazan Polat ve eþi gerçekleþtirmiþtir. Önceki beyanlarýmý tekrar ederim" diye konuþtu. Ýsmet T. de, "Ben Ramazan ve Hamdiye Polat’ýn, ilk eylemin benim tarafýmdan gerçekleþtirildiðine yönelik iddiasýný kabul etmiyorum. Ýlk hakaret kesinlikle kendilerinden geldi. Ben 18 dakika boyunca kendilerine müdahale etmedim. Çocuðumu olay yerinden uzaklaþtýrmaya çalýþtým ve ilk eylem de karþý taraftan geldi" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.